Julia Engström: ”Jag ska bli bäst i världen”

Hon började spela golf när hon var 4 år, deltog i Ladies European Tour som trettonåring och blev golfproffs ett år innan studenten. Nyligen tog hon sin första titel på Europatouren. Knappast den sista för hon vill bli bäst i världen.

ANNONS
LocationHalmstad|
|

Julia Engström har tagit golfvärlden med storm och utsikterna är ljusa. Hon är sponsrad av lokala Halmstadsföretag men har nyligen tecknat ett sponsoravtal med det klassiska golfmärket Titleist, vilket kan ses som ett tecken på att nästa steg i karriären är förestående. Störst krav ställer hon på sig själv.

"Jag ska bli bäst i världen, det är det jag satsar på", säger Julia Engström i podden.

Julia gick gymnasiet på Aspero i Halmstad och blev proffs redan ett år innan studenten.

"Jag la mycket tid på skolan och hade inga tankar på att hoppa av. Skolan blev ett ställe som var symboliserat med ett normalt liv med kompisar och en vardag, eftersom livet som golfproffs är väldigt annorlunda med mycket resor och hotellrum."

ANNONS

Största framgången hittills i karriären är en seger på Ladies European Tour i Australien som bärgades i mars förra året. Julia firade den vinsten med att packa väskan åt sin kompis.

"Min kompis Madeleine Stavnar var caddy under rundan när jag vann och vi bodde tillsammans så det blev att hjälpa henne packa istället för att fira."

Lyssna på fler avsnitt i podden:

LÄS MER:Micke Syd Andersson: ”Min dröm har alltid varit att spela i HBK”

LÄS MER:Elisabeth Haglund, vd på Hotel Tylösand: ”Jag har alltid tyckt om att bestämma”

LÄS MER:Janne Andersson: ”Jag har tyglat humöret med åren men jag brinner fortfarande"

LÄS MER:Jörgen Persson: ”Det är en annan värld där än hemma”

LÄS MER:Tobias Persson: ”Sannarpsskolan var en lång och låg byggnad där bara Thomas Quick hade trivts, men jag har ljuva minnen av min skoltid”

LÄS MER:Sofia Arvidsson: ”Halmstad var en perfekt idrottsstad att växa upp i”

ANNONS