Elisabeth Haglund, vd på Hotel Tylösand: ”Jag har alltid tyckt om att bestämma”

Elisabeth Haglund har jobbat på Hotel Tylösand i över trettio år och har gått från servisen till VD-posten. Hon trivs med jobbet och är känd för sitt fokus på detaljer och att göra det bra för gästerna. "Jag har alltid tyckt om att bestämma. Mina medarbetare känner mig och de vet hur jag vill ha det", säger hon i podden Made in Halmstads andra avsnitt.

ANNONS
LocationHalmstad, Tylösand|
|

"Halmstad är bra på så många olika sätt, det går egentligen inte att sammanfatta. Det är bra läge, nära havet och ett positivt tänk. Däremot kanske inte drivet finns fullt ut", menar Elisabeth Haglund och ger i podden en liten känga till kommunstyrelsens ordförande Jonas Bergman (M). Exempelvis ser hon gärna ett ökat fokus på Tylösand:

"Tylösand är en viktig del av Halmstad som jag tycker att man skulle utveckla och göra ännu fler saker med. Där finns en potential, jag tycker inte att man ska vara så rädd för Tylösand. Det är ett starkt varumärke som man borde bejaka ännu med. Men drivet och viljan saknas ibland."

ANNONS

LÄS MER:Made in Halmstad – ny podd på Hallandspostens sajt där lokala kändisar får prata till punkt

Just nu är förstås Hotel Tylösand inne i en tuff period, precis som hela besöksnäringen.

"Över en natt tappade vi en väldigt stor del av omsättningen när pandemin slog till", berättar Elisabeth Haglund i podden:

"Sommaren hos oss var bra, men efter de nya restriktionerna som kom i november är vi nere i källaren igen. Det finns en otydlighet från statens sida som inte är bra och man vill inte riktigt se hur hårt detta slår mot besöksnäringen."

Överlag är Haglund dock positiv kring Hotel Tylösand och framtiden för besöksnäringen. Men hon blir aldrig riktigt nöjd.

"En av mina grundinställningar är att allting kan göras bättre."

Lyssna på tidigare avsnitt:

ANNONS