Jörgen Persson: ”Det är en annan värld där än hemma”

I tredje avsnittet av podden "Made in Halmstad" gästar pingislegendaren Jörgen Persson. Han är en av svensk bordtennis allra största genom tiderna. Från uppväxten i Vallås har han erövrat världen med sju OS, VM-guld, bragdguld och Victoriastipendie. Numera är han förbundskapten för pingislandslaget och på lediga stunder tänker han lansera svensk mjölk i Kina.

ANNONS
|

På fritidsgården "Kojan" på Vallås började Jörgen Persson sin pingiskarriär. Det ledde till en imponerande lång och framgångsrik karriär. Han är även av de få som har plusstatistik på JO Waldner.

"Vi var ganska envisa och sporrade varandra. Han gillade inte att förlora mot mig och jag gillade inte att förlora mot honom", säger Jörgen Persson i podden.

De största stunderna i karriären är förstås VM-guld men även Jörgens sju OS-turneringarna.

"Att bo i OS-byn är verkligen speciellt. Jag kommer aldrig att glömma när amerikanska basketlandslaget, Dream team, kom in i OS-byns restaurang. Deras självförtroende gick att ta på."

Efter OS i London var målet att avsluta karriären med en säsong i Kina. Något som inte skulle visa sig alldeles enkelt. Av kineserna fick han namnet "Gamle Persson".

ANNONS

"Det var väldigt kallt i hallarna och det var många kulturkrockar, men ett spännande äventyr."

Och i Kina är det lite större stjärnstatus för Persson än hemma i Halmstad.

"Det kan vara privatjet och lyxhotell i Kina. Bland den äldre generationen blir jag igenkänd, det är en annan värld där än hemma."

Lyssna på fler avsnitt i podd-serien Made in Halmstad:

LÄS MER:Elisabeth Haglund, vd på Hotel Tylösand: ”Jag har alltid tyckt om att bestämma”

LÄS MER:Tobias Persson: ”Sannarpsskolan var en lång och låg byggnad där bara Thomas Quick hade trivts, men jag har ljuva minnen av min skoltid”

ANNONS