Tobias Persson: ”Sannarpsskolan var en lång och låg byggnad där bara Thomas Quick hade trivts, men jag har ljuva minnen av min skoltid”

Först ut i Hallandspostens podd-serie Made in Halmstad är stå-upp-komikern och skådespelaren Tobias Persson. Han skolades i teater på Sannarpsgymnasiet i Halmstad och har de senaste 20 åren försörjt sig som komiker, manusförfattare och som skådespelare i reklamfilmer. I framtiden drömmer han om att slå igenom i Storbritannien. Och att showa på Rotundan i Norre katts park.

ANNONS
|

I podden hyllar Tobias sin skoltid med lärare som Maggan Ek, dessutom har komikern Thomas Petersson varit en viktig inspirationskälla.

”Han har kommit med tips, stakat ut riktning och knuffat ut mig på isen”, säger Tobias i podden och passar på att recensera sin gamla gymnasieskola:

”Sannarpsskolan var en lång och låg byggnad där bara Thomas Quick hade trivts, men jag har ljuva minnen av min skoltid.”

När det gäller framtiden berättar Tobias Persson om drömmen om att slå igenom i Storbritannien, där han har bott med familjen under ett år och uppträtt på olika humorklubbar. Men det får bli i framtiden, det närmaste målet är att få vara med i TV4:s långkörare ”Parlamentet”.

ANNONS

”Jag förstår inte varför jag inte är med i ’Parlamentet’. Om det är någon talang jag har så är det att improvisera och vara snabb.”

Här ovan kan du lyssna på hela intervjun med Tobias Persson.

ANNONS