Sofia Arvidsson: ”Halmstad var en perfekt idrottsstad att växa upp i”

Från uppväxten på Kärleken i Halmstad blev Sofia Arvidsson en av svensk damtennis största genom tiderna. Med två titlat på WTA-touren och 20 miljoner inspelade prispengar har hon landat i Halmstad igen för att fokusera på familjen. Och på sin nya karriär som padelstjärna.

ANNONS
LocationHalmstad, Kärleken|
|

Uppväxten i Halmstad har format Sofia som idrottare.

"Det var en perfekt idrottsstad att växa upp i och jag testade många olika idrotter – pingis i HBTK och fotboll i Centern. Det fanns många att se upp till och det gjorde nog att jag satsade på idrotten."

"Det blir lite me, myself and I som tennisspelare", konstaterar Sofia Arvidsson i podden. Det hon refererar till är den otroliga satsning som krävs för att kunna spela tennis på absoluta världsnivån.

Sofia Arvidsson satsar på padel

Den eran är över och nu formar hon ett nytt liv som mamma och flickvän i Halmstad utan massa resor och ensamma nätter på hotellrum.

ANNONS

"Jag har alltid älskat att vinna, det har drivit mig genom åren. Men nu kommer en ny tid där jag inte sätter mig själv och min karriär i första rum."

Den nya karriären består bland annat av att kommentera padel på Viasat, trots att Sofia Arvidsson egentligen inte är så bekväm med att prata inför folk.

"Jag kan bli nervös av det, men det blir bättre med förberedelser och träning. Men jag blir fortfarande livrädd när telefonen ringer. Jag är bättre på att texta", säger hon.

Mår bra av att träna

När Sofia mår som bäst är det när hon får resa och träna, hennes liv som tennisproffs runt om i världen har gjort henne lite beroende.

"Det är väl en bra sak att vara beroende av", resonerar hon.

"Jag börjar gärna dagen med att träna för att må bra helt enkelt."

Lyssna på fler avsnitt i podd-serien Made in Halmstad:

LÄS MER:Janne Andersson: ”Jag har tyglat humöret med åren men jag brinner fortfarande"

LÄS MER:Jörgen Persson: ”Det är en annan värld där än hemma”

LÄS MER:Tobias Persson: ”Sannarpsskolan var en lång och låg byggnad där bara Thomas Quick hade trivts, men jag har ljuva minnen av min skoltid”

LÄS MER:Elisabeth Haglund, vd på Hotel Tylösand: ”Jag har alltid tyckt om att bestämma”

ANNONS