Micke Syd Andersson: ”Min dröm har alltid varit att spela i HBK”

Det är som trumslagare i Gyllene Tider vi känner honom, men han är även intresserad av träning och hälsa, är en inbiten HBK:are och vurmar för sin uppväxt Harplinge. Hur många har spelat inför ett fullsatt Ullevi? Det har Micke Syd Andersson.

ANNONS
LocationHalmstad, Harplinge|
|

”Syd” undrar ni? Ja, han heter faktiskt så numera efter att smeknamnet blivit ett permanent namn i passet. Namnet kom till för många år sedan när han ideligen förväxlades med gitarristen Mikael ”Nord” Andersson. De hette likadant och stavade på samma sätt. Det gav upphov till dråpliga situationer när gager skickades fel eller svårigheter vid incheckning på hotell. Därför blev det logiskt att även Harplinge-Mikael skulle begåvas med ett smeknamn och ännu mer logiskt i sammanhanget att det blev ”Syd”.

”Min namne festade ganska mycket på den tiden och ibland kunde hotellportiern ringa och väcka honom när de egentligen skulle väcka mig, vilket inte var så populärt”, berättar Micke Syd i podden.

ANNONS

Gyllene tider slog igenom som unga, men rycktes aldrig riktigt men av livsstilen som popstjärnor.

”Vi är verkligen lantisar, det har präglat oss hela vägen. Vi har någonting som är väldigt speciellt, men är ändå så vanliga”, konstaterar Micke.

Trots många frestelser har festande inte legat för Micke.

”Det var mycket fest på den tiden i Halmstad och mycket alkohol och hasch, men det var inget för mig och jag har klarat mig bra i livet utan det.”

Inte heller divalater har legat för Gyllene Tider:

”Vi är en annan generation än dagens artister. Jag och Mats ”MP” Persson var de som fixade saker i bandet och det har varit naturligt för oss. Det har hänt saker för oss i takt med att framgången har kommit, men grundpersonligheten finns kvar. Vi gjorde 150 spelningar per år när det var som mest och var som ett dansband där vi roddade själva och vi hade egen turnébuss som jag ofta körde.”

Micke Syd Andersson har upplevt väldigt i karriären, bland annat fullsatta Ullevi-spelningar, guldplattor och andra utmärkelser. Trots det finns det drömmar kvar – att bli fotbollsspelare.

”Mitt HBK-intresse började efter Återtåget 1996. Då lärde jag känna spelarna och Janne Andersson som tränade laget. Min dröm har alltid varit att spela i HBK.”

ANNONS

Lyssna på fler avsnitt i podd-serien Made in Halmstad här!

ANNONS