Brevskrivare menar att skolan bör behållas eftersom mindre grupper minska risken för smittspridning.
Brevskrivare menar att skolan bör behållas eftersom mindre grupper minska risken för smittspridning. Bild: Henrik Williamsson

De vill behålla Genvadsskolan under pandemin

Flera personer önskar i ett brev till kommunen att den lilla enheten Genevadsskolan ska få finnas kvar med tanke på pandemin.

ANNONS
LocationGenevad||

I ett brev till kommunen, undertecknat av nio personer som säger sig vara i närheten av Genevadsskolan, används coronapandemin som ett argument för att Genevadsskolan ska få leva vidare ytterligare.

Personerna argumenterar för att såväl vuxna som barn inte ska vistas i större folksamlingar under pandemin, något som hade blivit verklighet om eleverna på Genevadsskolan hade flyttats till Veingeskolan.

”Det finns indikationer på att i en inte alltför avlägsen framtid kan det uppstå fler pandemier, då är det bra att inte ha för stora grupper av individer på de olika enheterna i samhället.” skriver de i brevet. De tycker därför det är viktigt att behålla de små skolorna och önskar att Genevadsskolan blir kvar tillsvidare eftersom antalet lärare och barn på en liten skola har mindre smittspridning än på en stor skola. Personerna bakom brevet menar också att en liten skola främjar det psykiska välmåendet då alla barn blir sedda.

ANNONS

LÄS MER:Oppositionen kan fälla skolnedläggning

LÄS MER:Nämnden tog nytt steg mot nedläggning av Genevadsskolan

LÄS MER:Genevadsskolan kan läggas ner nästa år

LÄS MER:Detta läsår kan vara det sista för Genevadsskolan – nära ett beslut

ANNONS