Efter svenska polisens efterlysning har den misstänkte 19-åringen från Falkenberg gripits i Tyskland. Bilden har tagits i ett annat sammanhang.
Efter svenska polisens efterlysning har den misstänkte 19-åringen från Falkenberg gripits i Tyskland. Bilden har tagits i ett annat sammanhang. Bild: Christoph Soeder

Efterlyst för mordförsök greps i Tyskland

En av de tre unga männen som misstänks för mordförsök vid ett bröllop i Knäred flydde utomlands. Han har nu gripits i Tyskland och ska överlämnas till den svenska polisen.

ANNONS
LocationKnäred||

Den 19-årige Falkenbergsbon har befunnit sig på fri fot allt sedan en 35-årig man knivskars allvarligt vid bröllopsfesten 15 augusti.

Internationellt efterlyst

För en månad sedan häktades han i sin frånvaro. Polisen misstänkte att han lämnat landet. Häktningsbeslutet behövdes för att efterlysa honom internationellt.

Det gav resultat.

– Jag har fått besked om att han är frihetsberövad ute i Europa. Nu sker det sedvanliga att handlingar ska skickas kors och tvärs, och sedan kommer han så småningom hit till Sverige, säger kriminalinspektör Sven Lindbergh som arbetar med utredningen.

Tidigare släktbråk

19-åringen greps i Tyskland för tio dagar sedan. Han har tidigare dömts för att ha kastat stenar mot 35-åringens bil, vid ett släktbråk för tre år sedan.

ANNONS

Polisen fick in en del tips efter att bröllopsfallet togs upp av TV 3:s Efterlyst, men enligt Sven Lindbergh var det inte avgörande för gripandet.

– Det tror jag inte, programmet går ju inte i Tyskland. Efterlysningen har skickats till Europol och Interpol. Sedan görs det kontroller på olika ställen, på flygplatser, tågstationer och liknande. Då fastnar de ibland i nätet.

Tre gärningsmän

Sedan tidigare sitter två medmisstänkta häktade i Sverige. Männen, 19 och 20 år gamla, kommer också från Falkenberg, där även offret tidigare har bott. Nu letar polisen inte efter fler gärningsmän för knivöverfallet.

– När den tredje dyker upp här kommer jag ha ett par förhör med honom, sedan ligger vi väl framme med ärendet i övrigt. När vi väl får kontakt med honom kommer det att gå hyfsat fort, säger Sven Lindbergh.

Polisen hoppas att ett åtal kan väckas i slutet av november.

LÄS MER:Efterlyst 19-åring pekas ut som farlig efter mordförsök

LÄS MER:Efterlyst tar upp mordförsök på bröllopsfest

LÄS MER:Misstänkt för mordförsök internationellt efterlyst

LÄS MER:En man till häktad för mordförsök på bröllop

LÄS MER:19-åring nekar till mordförsök på bröllop

LÄS MER:Man anhållen för mordförsök på bröllop

ANNONS