19-åringen är nu internationellt efterlyst för försök till mord på en bröllopsfest i Knäred via både Europol och Interpol. Personen på bilden har inget direkt samband med artikeln. Bild: Interpol
19-åringen är nu internationellt efterlyst för försök till mord på en bröllopsfest i Knäred via både Europol och Interpol. Personen på bilden har inget direkt samband med artikeln. Bild: Interpol

Misstänkt för mordförsök internationellt efterlyst

Polisen tror att den tredje personen som misstänks för mordförsök vid en bröllopsfest i Knäred har flytt utomlands. Han är nu efterlyst via Europol och Interpol.

ANNONS
LocationKnäred||

Två medmisstänkta, 19 och 21 år gamla, sitter häktade sedan flera veckor.

Den tredje, en 19-åring som liksom de andra männen kommer från Falkenberg, har polisen ännu inte fått tag på. På måndagen häktades han i sin utevaro, alltså trots att han fortfarande befinner sig på fri fot.

Utlämning av misstänkt

Polisen misstänker att han har lämnat landet.

– Han kan inte bara vara efterlyst i Sverige då. Han måste häktas och det måste ha prövats i domstol för att andra länder ska gå med på att lämna ut vederbörande, säger kriminalinspektör Sten Lindbergh som arbetar med utredningen.

Den efterlyste 19-åringens advokat, Emma Demuth, förklarade vid häktningsförhandlingen att han förnekar gärningen. Även de andra två nekar till brott. I polisförhör har de sagt att de inte ens befann sig på platsen.

ANNONS

Bröllopsfest i Knäred

I samband med en bröllopsfest i Knäred 15 augusti blev en 35-årig man från Skara allvarligt knivskuren. Festligheterna pågick i flera dagar. Knivdådet ägde rum på lördagseftermiddagen, före vigseln, på en annan plats i Knäred än den hyrda festlokalen.

Polisen säger att de känner till ett motiv, som de inte vill gå ut med i nuläget.

– Vi vill inte lämna ut information till den här ”frifotingen” om vad vi vet eller inte, säger Sten Lindbergh.

Det ska inte vara lätt att vara buse och gömma sig i Europa, eller någonstans i världen.

En kniv ska ha använts. Om den har hittats kommenterar polisen inte.

Europol och Interpol

Nu kopplas Noa, polisens nationella operativa avdelning i Stockholm, in på att leta efter den efterlyste.

– Sedan skickas det ut till Europol och Interpol, och landar i alla de här länderna. Det ska inte vara lätt att vara buse och gömma sig i Europa, eller någonstans i världen, säger Sten Lindbergh.

Om han inte hittas kan det bli åtal mot de andra ändå.

– Det kan bli så, om det drar ut på tiden, att det blir en rättegång mot de två som är frihetsberövade, och så får man fortsätta leta efter den tredje, säger Sten Lindbergh.

Knivbråk i Falkenberg

Den redan tidigare häktade 19-åringen dömdes i måndags av Varbergs tingsrätt för ett annat knivdåd.

ANNONS

Han var inblandad i ett knivbråk i centrala Falkenberg förra hösten, där han själv blev stucken i låret. Han dömdes för försök till grov misshandel till skyddstillsyn och att genomgå aggressivitets- och våldsprogrammet Puls.

LÄS MER:En man till häktad för mordförsök på bröllop

LÄS MER:19-åring nekar till mordförsök på bröllop

LÄS MER:Man anhållen för mordförsök på bröllop

ANNONS