Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En person knivskars på en bröllopsfest i Knäred i lördags. På torsdagen fick polisen tag på en misstänkt person som nu sitter anhållen misstänkt för mordförsök. Bild: Johan Nilsson/TT
En person knivskars på en bröllopsfest i Knäred i lördags. På torsdagen fick polisen tag på en misstänkt person som nu sitter anhållen misstänkt för mordförsök. Bild: Johan Nilsson/TT

Man anhållen för mordförsök på bröllop

En man i 35-årsåldern knivskars på en bröllopsfest i Knäred i helgen. En person har nu anhållits misstänkt för mordförsök. Polisen söker efter fler gärningsmän.

Vid 16-tiden i lördags fick polisen larm om bråk på en tillställning i Knäred.

En person hade blivit knivskuren i samband med en bröllopsfest på orten.

Offret, en man i 35-årsåldern, fick hjälp av andra att komma till sjukhus. Den eller de som ska ha begått brottet var inte kvar på platsen när polisen anlände.

Anhölls efter förhör

På torsdagen grep polisen en misstänkt gärningsman. Efter förhör anhölls mannen, i 20-årsåldern, som misstänkt för försök till mord.

Två åklagare har varit inkopplade på förundersökningen. De har begärt att den anhållne ska få en offentlig försvarare och att knivoffret, med hänsyn till omständigheterna vid gärningen och brottets allvar, ska bistås av ett målsägandebiträde under utredningen.

Polisens utredare Sten Lindbergh, kriminalinspektör vid polisens rotel för grova brott i Halmstad, har precis fått ärendet på sitt bord.

– En person har blivit knivskuren. Då har det bedömts initialt här som ett försök till mord, säger han.

Misstänkta på fri fot

Utredaren är förtegen om händelsen eftersom det finns fler misstänkta på fri fot. Därför går polisen i nuläget inte ut med om mannen har erkänt eller nekat till misstankarna.

– Vad han säger vill jag inte gå in på ännu. Jag har folk jag letar efter. Jag vill inte att något av vad han säger kommer ut, säger Sten Lindbergh.

Hur är det med offret?

– Det är ingen fara för hans del. Han fick föras till sjukhus och blev omsedd där. Han är klarbehandlad på sjukhuset.

Hur är utredningsläget? Finns det vittnen?

– Det finns att rota i, absolut. Vi är precis i början på det. Vi ska kontrollera uppgifter om vad som påstås, och så vidare, säger Sten Lindbergh.

LÄS MER: 31-åring häktad för grovt rån mot butiksägare

LÄS MER: Polis utförde gryningsräd efter kassaskåpsknäckare

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här