Polisens bilder visar blodiga säten i mannens bil. Han överfölls med kniv utanför Dalkulla förskola i Knäred.
Polisens bilder visar blodiga säten i mannens bil. Han överfölls med kniv utanför Dalkulla förskola i Knäred. Bild: Polisens förundersökning

Bröllopsgäst överfölls med kniv – tre åtalas för mordförsök

Bröllopsgästens liv svävade i fara efter att han överfallits och fått flera knivhugg i benen. Tre unga män åtalas misstänkta för mordförsök efter det blodiga dådet under ett bröllop i Knäred.

ANNONS
LocationKnäred||

Bröllopsgästens liv svävade i fara efter att han överfallits och fått flera knivhugg i benen. Tre unga män åtalas misstänkta för mordförsök efter det blodiga dådet under ett bröllop i Knäred.

Händelsen ägde rum på lördag eftermiddag 15 augusti i samband med en bröllopsfest som pågick i flera dagar på Knäreds bygdegård.

Försökte döda

Enligt åklagaren sökte trion upp en av de andra gästerna, som en av dem hade något otalt med sedan tidigare, och försökte döda honom.

”Detta har bestått i att – med livsfarligt våld – utdela slag mot målsäganden och knivhugg mot hans ben och bröst. Slagen samt huggen i benen har träffat”, skriver kammaråklagare Jannike Bjurenheim väckte .

ANNONS

Bara tillfälliga omständigheter gjorde att brottet inte fullbordades, enligt åklagaren.

LÄS MER:Man anhållen för mordförsök på bröllop

LÄS MER:19-åring nekar till mordförsök på bröllop

Livshotande skador

Offret för knivattacken är en 35-årig man från Skara, som är släkt med brudgummen. Han hade hjälpt till med förberedelser och körde mellan de olika festlokalerna i Knäred. I höjd med Dalkulla förskola blev han omkörd av en bil i hög hastighet som tvärbromsade framför honom.

Ur bilen steg tre unga män. En med kniv och en annan som ska ha haft en pistol i handen. De försökte slita ut honom ur hans bil och hade öppnat bakluckan på sin egen. Mannen stretade emot och blev slagen i huvudet och knivhuggen i båda benen och ena handen när han parerade ett hugg mot bröstet.

Angriparna åkte därifrån och mannen, som blödde ymnigt, fick hjälp till sjukhuset där han lades in på intensivvårdsavdelning med livshotande skador.

Nekar till brott

Tre unga män från Falkenberg, två 19-åringar och en 21-åring, sitter häktade i väntan på rättegången. De nekar till brott.

Trion pekades ut av offret från sjukhuset, utifrån bilder från bröllopet. 19-åringen som ska ha hållit i kniven kände han igen sedan tidigare. Ynglingen och dennes far dömdes 2017 för skadegörelse riktad mot 35-åringen. Det bråket ska vara upprinnelse till mordförsöket.

Detta har bestått i att – med livsfarligt våld – utdela slag mot målsäganden och knivhugg mot hans ben och bröst.

De två andra hjälpte andra bröllopsgäster till att identifiera.

ANNONS

Den andre 19-åringen togs in till polisförhör en vecka efter händelsen och anhölls då. 21-åringen greps några dagar senare. Den andra 19-åringen, som tidigare har dömts för skadegörelse riktad mot offret, höll sig länge undan polisen och flydde utomlands. Han greps till slut i Tyskland och överlämnades till svensk polis i november.

LÄS MER:Efterlyst för mordförsök greps i Tyskland

LÄS MER:En man till häktad för mordförsök på bröllop

Till rättegången kallar åklagaren elva vittnen, varav två är grannar som såg delar av överfallet. Flera av de andra var med på bröllopet och har uppgifter som kan peka ut gärningsmännen eller kan berätta om upprinnelsen till händelsen och vad som hände efteråt.

Övervakningsbilder

Även två poliser kallas, för att bevisa att mobiltelefoner som tagits i beslag tillhör och har använts av två av männen.

Övrig bevisning består bland annat av material från brottsplatsundersökningen, fotografier, rättsintyg, skärmavbilder från olika telefoner och övervakningsbilder från en sportbutik i Falkenberg som visar att två av de misstänka var tillsammans några timmar före brottet.

Rättegången beräknas pågå under fem dagar.

LÄS MER:Efterlyst 19-åring pekas ut som farlig efter mordförsök

LÄS MER:Misstänkt för mordförsök internationellt efterlyst

ANNONS