Vad har kommunen för besked till barnen när det gäller deras fritid, undrar skribenten?
Vad har kommunen för besked till barnen när det gäller deras fritid, undrar skribenten? Bild: TT/arkiv

Vilka småbarnsföräldrar vill flytta till kommunen om allt på landsbygden tas bort?

Kommunens beslutsfattare verkar tänka väldigt kortsiktigt.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Man kan läsa på kommunens hemsida att visionen för Laholm är 32 000 invånare 2050. I dag bor det cirka 26 500 invånare i kommunen. I Laholm bor 7 000 personer samt 4 000 i Mellbystrand. Var bor övriga 15 000 personer?

Dessa människor bor på landsbygden runt om i kommunen. Nu finns utredningar om nedläggningar av våra fina skolor i Ahla, Genevad samt Hishult, som också är på tapeten.

Idrottsföreningarna ser stora problem med sina verksamheter om allt skall tas bort från byarna runt om i kommunen. Här kanske kommunens anläggningar kommer att stå ödelagda på grund av att verksamhet saknas. Vad kostar inte detta för kommunen?

ANNONS

Vad har kommunen för besked till barnen som bor på landsbygden när det gäller deras fritid? Skall barnen åka till Laholm för att delta i aktiviteter?

Men när det gäller till exempel fotboll kan inte alla spela i Laholms FK. Då får nog kommunen bygga ut anläggningen. Vad blir kostnaden? Kanske kommer inga lag att finnas kvar i byarna som Laholms FK kan spela mot. Det gäller förstås att ha kvar våra små skolor.

Jag hörde på kommunfullmäktige att Laholms kommun har låg skatt. Räcker det inte för kommunen att få ihop det så får väl skatten höjas. Det är därför konstigt att läsa i en artikel där Åke Hantoft säger att det inte handlar om pengar.

Kommunens beslutsfattare verkar tänka väldigt kortsiktigt. Tänk på er vision 32 000 invånare 2050. Men vilka småbarnsföräldrar vill flytta till Laholms kommun och bosätta sig om allt på landsbygden tas bort?

Tänk ej så kortsiktigt! Det kommer en morgondag.

K.J

LÄS MER:Ett steg närmre avveckling av skolor

LÄS MER:Barn, föräldrar och byalag ger skolutredningen röd bock

LÄS MER:”I förlängningen kommer det här att bli vår död”

ANNONS