Längre tillbaka i tiden fanns det fastighetsskötare på plats på de flesta bostadsområden, skriver ”Också kritisk hyresgäst” som tar upp HFAB i Halmstad.
Längre tillbaka i tiden fanns det fastighetsskötare på plats på de flesta bostadsområden, skriver ”Också kritisk hyresgäst” som tar upp HFAB i Halmstad.

Jag förstår inte HFAB:s arbetssätt

Längre tillbaka i tiden fanns det fastighetsskötare på plats på de flesta bostadsområden. Ofta fixades problem samma dag eller möjligen någon dag senare. De hade verkligen koll på området.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Jag förstår inte HFAB:s arbetssätt. Längre tillbaka i tiden fanns det fastighetsskötare på plats på de flesta bostadsområden. De hade lokaler med diverse reservdelar och lite av varje på lager. Man ringde eller besökte dem för att få hjälp. Det var samma personer under lång tid. Det skapade trygghet och förtroende. Ofta fixades problem samma dag eller möjligen någon dag senare. De hade verkligen koll på området. De gick sina rundor och fixade snabbt och enkelt det som behövde göras.

Jag har plockat upp både glasskärvor och annat olämplig från marken så att barn och djur inte ska skada sig. Detta är typiskt sådant som tidigare hade åtgärdats omedelbart när det upptäcktes. I dag är det en hel procedur att göra en felanmälan Det ska mejlas/ringas till HFAB, sedan skrivs en arbetsorder, sedan ska arbetet som ska utföras tilldelas någon som sedan kör till området och utför uppdraget. Informerar man dem som kommer om ett annat fel när de ändå är på plats så får man svaret att kontakta HFAB för att det krävs en arbetsorder.

ANNONS

Det händer att bilar parkerar på innergården under natten. Frågan är vad som inträffar om räddningsfordon hindras att komma förbi eller om någon tänder eld på dessa bilar. Som HFAB nu organiserar fastighetsskötseln har jag tyvärr inget positivt att säga.

Inte heller om städningen. Tyvärr så har det mesta blivit sämre. Förmodligen vinner lägsta anbud alltid upphandling. Det finns anledningar till att man kan lägga låga anbud.

HFAB säger sig värna om både miljö och klimat och ändrar på grund av det våra möjligheter att använda bonusfonden som vi själva vill. Men hur påverkar allt körande med bilar till och från uppdragen.

Jag har mina aningar att de pengar som vi har på våra konton istället kommer att användas till löpande underhåll. Det är lätt att tolka det så med tanke på det svar kritisk hyresgäst fick av Christian Kylin, vd HFAB den 29:e maj på sin insändare ”HFAB bör främst tänka på sina hyresgästers säkerhet och rätt till god service”.

Också kritisk hyresgäst

LÄS MER:Långa köer för att få vitvaror reparerade i HFAB:s hyresrätter

LÄS MER:HFAB bör främst tänka på sina hyresgästers säkerhet och rätt till god service

LÄS MER:Nyinflyttad: Aldrig i mitt liv varit med om sämre standard och service

LÄS MER:HFAB tar makten över lägenhetsunderhållet

ANNONS