Jennie Edvinsson hoppas orka mer och att HBTK ska kunna revanschera sig själva i returen mot Eslöv på söndag.
Jennie Edvinsson hoppas orka mer och att HBTK ska kunna revanschera sig själva i returen mot Eslöv på söndag. Bild: Roger Larsson

Halmstadspelaren avslöjar sjukdomen inför slutspelet: ”Varit väldigt sjuk”

HBTK står inför en ”omöjlig” uppgift att vända på underläget i semifinalreturen mot Eslöv.
För Jennie Edvinsson var det dock en prestation att ens komma till spel i första mötet – efter att ha haft feber varje dag i en månad.
– Jag orkar knappt träna just nu, säger den egna produkten.

ANNONS
|

Halmstad BTK åkte på en riktig knockout-smäll i det första semifinalmötet med guldfavoriten Eslöv på hemmaplan när man förlorade med 5–0 utan att vinna ett enda set.

– Det första ordet jag tänker på är väl tufft eftersom vi blev utklassade skulle jag säga. Den personliga insatsen kan jag inte säga mer än att jag gjorde mitt bästa, men det räckte inte riktigt till. Jag kämpade varje boll, vi har haft oflyt i laget med sjukdomar så att det varit svårt att förbereda sig och vissa av deras spelare håller världsnivå. Det kräver att vi spelar över vår nivå – och det kan hända men vi lyckades inte riktigt med det, säger Jennie Edvinsson.

ANNONS

När hon pratar om sjukdomar i laget är det i första hand hon själv det gäller.

Edvinssons uppladdning har varit långt ifrån optimal.

– Jag har varit väldigt sjuk och haft feber varje dag i över en månad så det har varit svårt att träna och jag är glad att jag kunde genomföra matchen.

Föddes med astma

Jennie Edvinsson föddes med astma och hon misstänker att hon fick corona i början av pandemin som kan ha förvärrat den. Det tror hon är en förklaring till att hon har haft svårt att bli av med viruset som stör henne.

– Jag brukar inte bli så sjuk men det har inte gått över.

– Förkylningen är kvar och jag orkar knappt träna just nu. Men det gick okej i min första match innan jag började hosta väldigt mycket och energin gick ner till den andra. Men jag hoppas det blir bättre till söndag.

Draget för revansch: ”Bättre att testa allt”

I returen i Eslöv hoppas Jennie Edvinsson att HBTK ska kunna ge Eslöv en bättre match även om hon tycker att semifinal har varit rimligt för laget att nå.

– Vi tog inte ett enda set så det kan bara gå bättre. Det är ingen press på oss alls utan de är storfavoriter. Vi ska gå ut och kämpa som ett lag och hoppas att vi kan göra det bättre. Vi vill ju få revansch.

ANNONS

Hur stör man Eslöv?

– Kanske att man gör något helt annorlunda än förra gången för det vi gjorde då funkade inte. Vi måste nog lägga upp mer taktik, vi glömde det lite för vi var så fokuserade på att orka spela och kämpa. Kanske att vi ska ändra i uppställningen lite så vi får en ny spelordning. Det är bättre att testa allt vi har än att vi håller igen nu.

LÄS MER:Halmstads slutspelssmäll: ”0–15 får det aldrig bli”

LÄS MER:Slutspelet i fara – nu behöver mästarna få hjälp

LÄS MER:Halmstadspelaren blev SM-drottning – igen

LÄS MER:Halmstadtalangen flyttar till tysk storklubb

ANNONS