Erika Fronth deppar sedan Halmstad BTK blivit helt överkört i den första SM-semifinalen mot guldfavoriten Eslöv.
Erika Fronth deppar sedan Halmstad BTK blivit helt överkört i den första SM-semifinalen mot guldfavoriten Eslöv. Bild: Jari Välitalo

Halmstads slutspelssmäll: ”0–15 får det aldrig bli”

Halmstad BTK hade inte en chans i den första SM-semifinalen på hemmaplan. Storfavoriten Eslöv vann med 5–0 utan att tappa ett enda set.
– 0–15 får det aldrig bli, suckar Sebastian Lundahl, tränare i HBTK.

ANNONS

Halmstad 0

Eslöv 5

Eslöv har gått fram som en ångvält i Pingisligan och sett till kvot och kvalité skulle HBTK få svårt att störa skånskorna med Li Fen i spetsen i SM-semifinalen i Halmstad arena.

Det var heller aldrig nära.

Eslöv lade in högsta växeln från början och matchen var över på 53 minuter.

– Det är ett underbetyg – både när det gäller mig och alla andra. Enda glädjen i dag är att vi i alla fall får en ny chans på söndag att visa att vi är bättre än så här, säger Sebastian Lundahl.

Erika Fronth nickar instämmande:

ANNONS

– Tungt! Eslöv är bra och riktigt tuffa att möta, men jag hade ju hoppats att vi skulle ha tagit något set i alla fall.

Vad tycker du om att det skiljer så mycket mellan ettan och fyran i Pingisligan?

– Det är synd. Eslöv har vunnit SM-guld i några år nu, men det är ju inte bra att de vinner med så stora siffror. Vi vill ju att det ska vara mer spänning, tycker Fronth.

Fronth närmast att ta set

Hon var den som ändå visade mest go och var närmast att vinna ett set. Fronth ledde med 9–8 i första set mot blott 15-åriga Hana Goda från Egypten, men förlorade det och var sedan i ledningen med 8–5 i andra utan att kunna täppa till.

Då hade Halmstad redan torskat de två inledande matcherna där bulgariskan Maria Yovkova var chanslös mot Li Fen och Jennie Edvinsson slagit bort för mycket mot Fillippa Bergand.

– Vi måste vara beredda från början. Jag vet inte hur många gånger vi hamnade i underläge med 1–5, men det var alldeles för många. Nu måste vi analysera allt och rannsaka oss själva för så här får det inte se ut, tycker Lundahl.

HBTK-ankaret helt ur slag

Yovkova verkade tappa självförtroende i matchen mot Li Fen och uppträdde håglöst mot Bergand – en match där hon normalt bör ha en bra chans, men det här gången var skillnaden enorm.

ANNONS

Goda säkrade sedan Eslövs 5–0-seger med att vinna mot Jennie Edvinsson med 11-4, 11-4, 11-5.

– Eslöv är jättefavorit och har ett fantastiskt bra lag, men det får inte bli sådana siffror ändå. Det kan vi inte acceptera. Nu har vi tre dagar tillsammans och jag hoppas att vi är sugna på att göra en bra insats i returen på söndag. Att den här semifinalen skulle vara klar på förhand – det vägrar jag tro.

LÄS MER:Halmstadspelaren blev SM-drottning – igen

ANNONS