Fabian Åkerström pressade Eslövs världsstjärna Truls Möregårdh till skiljeset, men Halmstad BTK förlorade med 1–4 i Skåne och fjolårsmästarna befinner sig på fel sida om slutspelsstrecket inför sista omgången. Arkivbild.
Fabian Åkerström pressade Eslövs världsstjärna Truls Möregårdh till skiljeset, men Halmstad BTK förlorade med 1–4 i Skåne och fjolårsmästarna befinner sig på fel sida om slutspelsstrecket inför sista omgången. Arkivbild. Bild: Jari välitalo

Slutspelet i fara – nu behöver mästarna få hjälp

Världssexan och färska svenska mästaren Truls Möregårdh är en betydelsefull pusselbit i Eslöv som till sista manövrerade bort Halmstads BTK.
– Med Truls i laget kan Eslöv laborera med uppställningen i sitt lag. Vi får försöka hitta andra vägar men i det spelet missade vi, erkänner HBTK:s tränare Fredrik ”Figge” Håkansson.

ANNONS
|

Eslövs AI 4

Halmstads BTK 1

Den klara förlusten förde samtidigt HBTK utanför slutspelet och den sista omgången kommer bli spännande och dramatisk.

Tillbaka i HBTK var Owen Carthcart som spelade sin första match för året. Han spelade ändå sig fram till matchboll i ett avgörande set mot Daniel Kosiba. Bollen ville inte riktigt var på Carthcarts sida utan Kosiba avgjorde på sin femte matchboll, 15–13.

– Owen som länge varit sjuk och skadad gör det bra. Vinner vi där hamnar hela matchen i ett annat läge, funderar ”Figge” Håkansson.

Samtidigt svarade Fabian Åkerström för en mindre bragd på det andra bordet. Efter två tunga set mot Truls Möregårdh och tre räddade matchbollar tvingade HBTK-spelaren fram ett avgörande set. Även om Möregårdh var satt under press visade han klassen på nytt och ryckte fram till en klar setseger.

ANNONS

– Självklart starkt ändå av ”Fabbe” att kunna hänga med Truls så länge, intygar HBTK-tränaren.

Hoppet tändes för HBTK genom Borgar Haug mot Tom Jarvis. Haug slarvade visserligen bort det tredje setet men sedan var han herre på täppan igen och stängde matchen.

Men dagsformen räckte inte till hos Haug mot Truls Möregårdh. Tre raka set var inget att snacka om och . samma utdelning gick i Daniel Kosibas favör mot Fabian Åkerström.

– Normalt sett är det en bra chans men man ser att ”Fabbe” har lite bekymmer och blir kantig i spelet, förklarar ”Figge” Håkansson.

Och inte nog med att försöka slipa till formen och läka ihop såren i HBTK-lägret. Slutspelet hänger på en skör tråd och laget måste få hjälp från konkurrenter samtidigt som man måste vinna epilogen i hemmahallen mot Kävlinge.

– Den tappade poängen mot Västers i första omgången svider. Vi ska göra det vi kan och hoppas att resultaten går vår väg, avslutar ”Figge” Håkansson.

LÄS MER:Halmstadspelaren blev SM-drottning – igen

LÄS MER:Jo – med japansk energi i blev HBTK ett slutspelslag igen

ANNONS