Matvagnar måste visas upp innan de tas i bruk nästa år

Max Powers matvagnar på stranden får nu förelägganden att rätta till det dåliga skicket om de ska kunna öppnas till nästa sommar. Dessutom ska den ansvariga lära sig livsmedelshygien.

ANNONS
LocationMellbystrand|
|

Max Power Halland ekonomisk förening har under sommaren haft två matvagnar på stranden. Något som uppmärksammats av miljökontoret och byggnadskontoret, då det saknats rätt tillstånd och det varit smutsigt i vagnen där mat hanteras.

Behöver utbildas i livsmedelshygien

Nu har miljökontoret utformat två förelägganden, ett för vardera vagn, med åtta respektive nio punkter som ska åtgärdas. Bland dem så ska den ansvarige för verksamheten, Max Balci, och personal utbildas i livsmedelshygien. Dessutom ska vagnarna visas upp för personal på miljökontoret innan de får tas i bruk igen.

– Hade det varit fara för människors hälsa hade man kunnat stänga honom direkt. Men nu hanteras halv- och helfabrikat, det är ju sällan man kan förstöra dem så pass mycket så att det blir fara för människors hälsa, säger Jenny Hamringe, miljö- och hälsoskyddsinspektör.

ANNONS

Höll på att få föreläggande förra året

Redan förra året var det aktuellt för vagnägaren att få föreläggande. Men då kunde inte återbesök göras då de var stängda de fyra gånger som försök gjordes.

– Förra året skrev vi också föreläggande men kunde inte synkronisera med när det var öppet i vagnarna. Vi kunde inte fortsätta med ärendet då och sedan har det bytts vagnar, säger hon och fortsätter:

– Det finns spelregler att följa. Alla livsmedelslokaler i Laholm ska vara rena. Tanken med vagnar är att de ska vara ambulerande och att det finns en bakomliggande lokal där de kan städas av.

Kommunen: Han är delgiven beslutet

Kommunen uppger att föreläggandet blivit delgivit den ansvariga för verksamheten, då denne tidigare har haft problem att få sin post.

– Jag har inte fått föreläggande med åtgärder, bara böter. Jag har jobbat med detta i 30 år, de kan inte lära mig något. Jag blir arg på dem, det är inget fel på våra vagnar. Jag försöker göra rätt för mig, säger Max Balci.

Även om Balci uppger att det inte är fel på vagnarna meddelar han att föreningen ska diskutera om att ha nya vagnar nästa år eller containrar.

LÄS MER:Ärende om olagliga matvagnar väntar på svar

LÄS MER:Nu är det stopp för snuskiga matvagnar runt stranden

ANNONS