20-åring åtalas för bilspark och knytnävsslag

Ett bråk mellan två unga män utanför en fest i Laholm slutade med ett blått öga och en bucklad bil. Nu har den ene mannen åtalats för misshandel och skadegörelse.

ANNONS
LocationLaholm||

Händelsen ägde rum vid midnatt 18 oktober intill Systembolaget i Laholm. De två 20-åringarna hamnade i bråk ute på gatan om något som sagts på festen tidigare under kvällen.

Knytnäve över ögat

Flera vittnen har beskrivit hur den nu åtalade mannen sparkade på bilen när hans meningsmotståndare, som kommit för att hämta sin syster, körde i väg. Denne stannade då och flög ut ur bilen. Handgemäng uppstod. Bilföraren träffades av ett knytnävsslag över ögat som fällde honom till marken.

Han fick en blåtira och ett två centimeter långt jack under ögat. Han skadade också en tand i fallet. Bucklan på hans pappas BMW kostade 12 000 kronor att laga.

ANNONS

Hävdar självförsvar

Den utpekade våldsutövaren nekar till brott. Han hävdar självförsvar i samband med att de rök ihop.

– Jag lutade mig tillbaka när han höll mig i kragen och slog till med högerarmen med knuten hand, säger 20-åringen i förhör.

Varför gjorde du det? frågade polisen.

– Jag kände mig hotad och det var självförsvar.

Krävs på skadestånd

Åklagaren Henrik Möller anser att 20-åringen gjort sig skyldig till skadegörelse och misshandel. Som bevis åberopar han två ögonvittnen, en mobilfilm som en flickvän filmade inifrån bilen, journalanteckningar från vårdcentral och tandläkarbesök samt bilder från bilverkstaden.

Om 20-åringen döms kan det, även bortsett från själva straffet, bli kostsamt.

Offret vill ha 7 000 kronor i skadestånd för kränkningen, hans pappa 4 000 kronor för självrisken och försäkringsbolaget 8 000 kronor för bilreparationen.

LÄS MER:Man åtalas för hot att döda hustrun som ville skiljas

LÄS MER:Pappa frias för misshandel av sexårig pojke

ANNONS