Tips på söndagsläsning - här är veckans Halmstad-snackisar

Ny ägare till Äventyrslandet, Clas Månsson lämnar bilbranschen och nya pop-up-butiker i Halmstad city. Den gångna veckan har innehållit flera nyheter av ”snackis”-karaktär. Har du missat något, eller vill du bara veta mer? Här är några av de mest populära reportagen från veckan som gått.

ANNONS
|

Måndag •

Alliansen vill satsa på badbrygga och få bort störande fåglar

Tuffare tag mot störande fåglar och en rad satsningar på olika typer av utemiljöer – allt från en ny strandnära lekplats till en badbrygga. Det var några av nyheterna när Alliansen i början av veckan presenterade sitt förslag till budget.

Förslaget väckte reaktioner, inte bara hos oppositionen, utan även hos ornitologen Anders Wirdheim.

• Tisdag •

Länsstyrelsen kan ha fångat fel katt – Lotta Svahnströms katt Lisa försvunnen

En av de mest lästa artiklarna i veckan var den om den försvunna katten Lisa. Frågorna efter försvinnandet är många. Ägaren undrar till exempel om inte det är så att länsstyrelsen tog fel katt när de skulle omhänderta grannens.

ANNONS

Läs hela reportaget här.

• Onsdag •

Nya butiker - både i city och på Hallarna

Stadskärnan får tillskott inför sommaren. Den närmaste tiden slår två nya butiker upp portarna.

– Vi vill bidra till att det händer något i city, säger Tommy Mellberg som är en av dem som satsar på pop up på Storgatan.

Läs mer om butikerna i city här, och om den nya butiken på Hallarna här.

• Torsdag •

Katrin och Sandor sålde villan och köpte husbil

De sålde huset och lade pengarna på en husbil - vilket intresserade många HP-läsare. Missade du reportaget i veckan får du en ny chans här.

• Fredag •

Clas Månsson säljer Bil-Månssons verksamheter till Hedin bil

Bild: Jari Välitalo

I veckan stod det klart att Clas Månsson säljer Bil-Månssons verksamheter i Halmstad och Värnamo och lämnar bilbranschen efter 42 år.

– Jag har precis klivit över 60-strecket och känner att åldern lite grand tar ut sin rätt i den föränderliga värld som är inom bilhandeln i dag, säger Clas Månsson i reportaget som ni kan läsa här.

Äventyrslandet öppnar igen

Bild: Jari Välitalo

Under fredagen kunde man läsa om fastighetsmannen och legitimerade farfadern Wulf Fricke som tar över det konkursdrabbade Äventyrslandet. För den som är nyfiken på när grindarna till barnens aktivitetsparadis öppnar igen går det att läsa här.

I ett annat fredagsreportage på samma ämne beskrevs Äventyrslandet som ”den enda ljuspunkten i nöjeskonkursen". Mer om konkursen och Mikael Andreassons nöjeskoncern finner ni här.

ANNONS

• Lördag •

Framtidsplan skapar hinder för Stomgården

Bild: Roger Larsson

På Stomgården utanför Getinge oroas ägarna Mattias och Kristina Bengtsson över kommunens kommande översiktsplan ”Framtidsplan 2050”.

– Om det här blir av skulle det innebära stora konsekvenser för oss, säger Mattias Bengtsson. Även LRF riktar kritik mot förslaget att exploatera jordbruksmark.

Mer om Stomgården och ”Framtidsplan 2050” hittar ni här.

Byring och Bråte har öppnat igen

Bild: Jari Välitalo

Under lördagen slog Byring och Bråte återigen upp portarna efter att de haft pandemistängt sedan förra hösten. Tavlor, korgar och pallar var bara en bråkdel av sakerna som hittade nya hem under den soliga lördagsförmiddagen.

För den som är nyfiken på vilka andra fynd som gjordes kan ni kika här.

ANNONS