Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Byring och Bråte har öppnat igen efter pandemistängt

Hundratals besökare vid efterlängtad öppning av loppis. ”Det är så kul att vara igång igen”.

När portarna öppnades vid 10-tiden på lördagen så ringlade kön redan lång. Redan strax före 9 hade de första besökarna kommit till loppisen som har hållit stängt sedan i höstas.

– Vi har haft länsstyrelsen och tillsynspersonal på plats och gått igenom hur många man får vara i varje del, säger Lennart Andreasson som är en av samordnarna för loppisen.

Nya och gamla besökare

Ebba Olausson och Erik Bogren är nyinflyttade i stan och fick höra om loppisen av en kompis och blev inte besvikna.

– Vi skulle hitta en kruka till min chili-planta som vi ska ha på balkongen, säger Erik och pekar ner i sin påse.

– Men som vanligt hittade vi lite annat också, fyller Ebba i och skrattar samtidigt som hon glatt visar upp sin nya pall och annat pynt till balkongen.

Hundratals shoppare

Under förmiddagen passerade ett antal hundra personer. Under året har man fortfarande kunnat lämna in grejer till försäljning och därför var lagret påfyllt när loppisen öppnade.

– Det brukar alltid vara väldigt populärt med långa köer när det öppnar efter uppehållet och det är så kul att vara igång igen, så var det även idag, säger Margareta Grinde som är talesperson för loppisen.

Hon var förvånad över att det var kö när hon kom dit men menar att det gått lite i vågor under dagen om det varit mycket folk eller inte.

– Jag trodde nog inte att folk skulle vara här så tidigt. Men det är roligt att de gillar att komma hit, säger Margareta Grinde och förklarar att samlarna oftast är först för att hitta fynd.

– En del saker vet ju inte gemene man vad det är för något, men för en samlare så ser de direkt om det är något de kan sälja vidare, förklarar hon.

Loppisen är uppbyggd i olika delar och man har delat av den så att textil finns i en del, medan möbler är i en annan och så vidare. Om det var fullt fick man vänta utanför. Därför var det flera köer utanför husen.

– Jag ska inreda vår nybyggda lekstuga. Så det var perfekt att komma hit. Jag har hittat lite bilder till väggarna och den här, säger Elin Olsson, och nickar mot ett vitt hörnbord som hon bär på.

Tog flera turer

Hon såväl som resterande besökare gick till bilen emellanåt och lämnade av saker för att sedan återvända till en annan kö in i nästa del av loppisen.

– Vi har tagit i, i underkant, när vi har sagt antalet personer. Vi försöker vara extra försiktiga för att undvika risk för att sprida smitta, säger Lennart Andreasson.

Loppisen anordnas till förmån för Amnesty och har fortsatt öppet under den varmare årstiden, under förutsättning att pandemilagen tillåter det.

LÄS MER: Efter ett drygt år – nu öppnar Byring & Bråte loppisdörrarna: ”Har längtat”

LÄS MER: Byring och bråtes lördagsintäkter skänks till Syrien

LÄS MER: Populär loppis tvingas flytta från Fiskaregatan

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här