Robert Lindell, Niclas Jansson och Josefin Green anser att den nuvarande M-ledningen i Halmstad kör med ”management by fear” och lockas därför av att Hjärta för Halmstad vill motverka fulspel inom politiken.
Robert Lindell, Niclas Jansson och Josefin Green anser att den nuvarande M-ledningen i Halmstad kör med ”management by fear” och lockas därför av att Hjärta för Halmstad vill motverka fulspel inom politiken. Bild: Roger Larsson

Petade moderater funderar på Hjärta för Halmstad

Moderaternas petade topptrio medger att de nu lockas av det nya partiet Hjärta för Halmstad.
– Vi har inte hunnit fråga Ann-Charlott Mankell om hon är intresserad, men den politik hon pratar om är exakt vad vi står för, säger Niclas Jansson.

ANNONS
|

Niclas Jansson, Robert Lindell och Josefin Green berättade i gårdagens HP att de ska göra vad de kan för att överklaga Hallandsmoderaternas beslut att såväl avföra dem från valsedlarna som väcka en uteslutningsprocess mot trion.

LÄS MER:Petade M-trion pekar på att Püss är dubbelt jävig

– Samtidigt är vi väl medvetna om att Lars Püss som riksdagsledamot har bra kontakter med partifolket i Stockholm, medan vi är okända för dem – så det mesta talar för att det blir en fruktlös kamp, säger Niclas Jansson.

Därför har de också redan börjat fundera över hur de ska få utlopp för sin lust att förbättra Halmstad genom politiken – även om de blir uteslutna från Moderaterna.

ANNONS

Vill inte byta ideologi

– Ideologiskt har jag alltid varit moderat och kommer alltid att förbli. Exempelvis ska jag fortsätta att rösta på Moderaterna i riksdagsvalet – trots att partiet tydligen inte vill ha mig längre, säger Josefin Green.

Vi har konstaterat att Mankells nya parti vill bedriva moderat politik på riktigt.

– Lokalt finns ingen lust hos oss att byta till KD, SD eller något annat av partierna i fullmäktige. Vi är heller inte intresserade av att dra igång något nytt parti som avhopparna från Sverigedemokraterna gjorde. Däremot har vi konstaterat att Mankells nya parti vill bedriva moderat politik på riktigt, säger Niclas Jansson.

LÄS MER:Före detta M-tungviktare räds inte att bli kallad populist

Han räknar upp det hon sagt i HP om att bland annat lyssna på kommuninvånarna, motverka toppstyrning, rädda Eketångaskogen och skapa ett bättre företagarklimat.

– Det är precis sådana saker som vi lyft fram som viktiga för Moderaterna, men som den nuvarande ledningen inte är intresserad av, säger Niclas Jansson.

”Tala för döva öron”

– Även om det förekommit möten om översiktsplanen har inte M-ledningen varit intresserad av någon riktig dialog eller ordentlig återkoppling till dem som haft synpunkter, säger Josefin Green.

Moderaterna som hotas av uteslutning tror att många besvikna M-väljare kommer att rösta på Hjärta för Halmstad i höstens kommunval.
Moderaterna som hotas av uteslutning tror att många besvikna M-väljare kommer att rösta på Hjärta för Halmstad i höstens kommunval. Bild: Roger Larsson

– Det var ungefär som när vi i Halmstad city försökte förklara hur dumt det var att höja parkeringsavgifterna precis när handeln drabbats av pandemins effekter 2020. Det var som att tala för döva öron – höjningen genomfördes ändå, säger Robert Lindell.

ANNONS

Kan locka många besvikna

Trion hävdar att många M-väljare som tröttnat på att de inte sett någon moderat linje i Jonas Bergmans alliansstyre letar efter något lokalt alternativ att rösta på. De tror också att de M-väljare som tidigare kanske sneglat åt SD-hållet skrämts bort av det partiets lokala splittring och pajkastning.

LÄS MER:”SD lider ingen skada av att Fabio Ishaq försvinner”

LÄS MER:Splittringen inom SD ger ännu ett lokalt parti

– De väljer nog i stället mellan KD och Hjärta för Halmstad, menar Niclas Jansson, som tror att den avhoppade toppmoderaten Mankells nya parti kan få fler än de tre mandat hon siktar på i valet.

LÄS MER:Ny partiledare hoppas på vågmästarroll

– För att klara det behöver hon fler eldsjälar, och då kanske vi vore intressanta, säger han.

Förutom Ann-Charlott Mankell, som suttit 20 år för Moderaterna i kommunfullmäktige, kandiderar ytterligare en avhoppad moderat för Hjärta för Halmstad: Ann-Kristin Nilsson, som suttit 15 år i hemvårdsnämnden.

En till vilde i fullmäktige

Ser man till trion som Moderaterna nu hotar med uteslutning är det bara en av dem som då blir ännu en politisk vilde i kommunfullmäktige: Josefin Green. Hon är dessutom ordförande för det kommunala bolaget Destination Halmstad.

LÄS MER:Vildarna sökte förgäves fajt med SD

ANNONS