Avsnitt 37: Valspecial – folkomröstningen om hotellet

För första gången ska det genomföras en lokal folkomröstning i Halmstads kommun. Ska det bli ett hotell vid Österskans eller inte? För att räta ut alla frågetecken kring detta presenterar Hallandsposten här ett specialavsnitt av podcasten Veckans viktigaste.

ANNONS
LocationHalmstad|
|

Under ett par års tid har det diskuterats vad som ska hända vid Österskans efter att bussterminalen försvann. Till slut kom man fram till att man ville ha ett hotell, men då fanns det folk som sade stopp. Detta ledde till namninsamlingar och dessa underskrifter blev så många att kommunen var tvungen att ta upp frågan. Till slut beslutades det att det ska hållas en lokal folkomröstning i frågan.

Efter de många turerna i frågan kan det finnas många funderingar kring vad som gäller. För att diskutera detta har poddens programledare Johan Hammerby bjudit in Hallandspostens reporter Anders Holmer och politiske redaktören Mattias Karlsson, som på var sitt sätt har bevakat frågan sedan 2018. Tillsammans går de igenom vad många undrar över. Varför blev det en omröstning på valdagen och inte på en enskild dag som det först var tänkt? Vilka står på de respektive sidorna? Vad händer om det blir nej? Och om det blir ja? Dessa och flera andra frågor tas upp i avsnittet.

ANNONS

Podden Veckans viktigaste finns bland annat på Spotify, Acast eller andra platser där ni brukar lyssna på poddar, samt här ovanför i den här artikeln.

LÄS MER:Avsnitt 36: Valspecial – regionvalet i Halland

LÄS MER:Avsnitt 35: Valspecial – kommunvalet i Hylte

LÄS MER:Avsnitt 34: Halmstads bästa badplatser

LÄS MER:Avsnitt 33: Tips på vad man kan göra i Halland i sommar

LÄS MER:Avsnitt 32: Så tänker Halmstads studenter om framtiden

LÄS MER:Avsnitt 31: ”Jag är nöjd att jag tog bort det – det kändes unket”

Prenumerera på Veckans viktigaste i din poddspelare:

iTunes (Podcaster-appen till iPhone)

Spotify

Google podcast

Acast

ANNONS