Avsnitt 32: Så tänker Halmstads studenter om framtiden

Efter tre turbulenta gymnasieår är det äntligen dags för studenten. Men efter två år med inställda firanden var det inte givet att det skulle bli så. I Hallandspostens podcast pratar två blivande studenter om åren som varit och hur de ser på framtiden.

ANNONS
|

Lyssna här:

Ellie Gilljam går sista året på Sturegymnasiet med inriktning dans, och Josefin Ekdahl går på Sannarpsgymnasiet där hon läser samhäll-samhäll. De började första året hösten 2019, men bara några månader senare kom hela deras skolgång att förändras när pandemin slog till. I 2,5 år har de fått vänja sig vid hemstudier - vilket kan te sig väldigt olika ifall man läser ett estetiskt ämne som dans eller något mer teoretiskt. Under dessa år har de även fått se två årskurser över dem tvingas gå ut gymnasiet utan att varken ha fått ha någon bal, utspring eller åka studentflak.

ANNONS

Hur tänker årets studenter om detta? Hur har åren varit, och hur känns det att nu faktiskt få göra allt det här som de har drömt om?

– Pandemiåren har varit jättetuffa, säger Ellie Giljam. Det var en jättestress. Ska vi få en student, en bal – ska vi få åka flak?

I avsnittet diskuterar de även hur det är att skiljas från alla de har lärt känna under tre års tid.

– Gymnasietiden är en del av ens liv då man upplever väldigt mycket, man växer så mycket som person, och då har lärare och vänner varit väldigt viktiga, säger Josefine Ekdahl.

Hör de två blivande studenterna diskutera detta och mycket annat i det senaste avsnittet av HP:s podcast Veckans viktigaste.

LÄS MER:Avsnitt 31: ”Jag är nöjd att jag tog bort det – det kändes unket”

LÄS MER:Avsnitt 30: Turbulensen inom Moderaterna i veckans poddavsnitt: ”Skrev sin egen politiska dödsdom”

LÄS MER:Avsnitt 29: Känsliga sjukhusfrågan: ”De lyckades begrava rapporten i över ett år”

LÄS MER:Avsnitt 28: Två år sedan likfyndet på Hallandsås: ”Sista utvägen nu”

LÄS MER:Avsnitt 27: Anders Björk har tjänat stort på digital konst: ”Ett sjukt år”

Prenumerera på Veckans viktigaste i din poddspelare:

iTunes (Podcaster-appen till iPhone)

Spotify

Google podcast

Acast

ANNONS