Avsnitt 36: Valspecial – regionvalet i Halland

Valspecialavsnitten av Hallandspostens podcast Veckans viktigaste går den här veckan vidare med regionvalet. Ett val som en del kanske inte har så bra koll på, men som påverkar vården, kollektivtrafiken och ifall till och med akutsjukhuset i Halmstad ska läggas ner.

ANNONS
LocationHalland|
|

I det andra specialavsnittet inför höstens valdag står Region Halland i centrum. Programledaren Johan Hammerby samtalar med HP:s regionreportrar Julia Paulsson och Yvonne Persson om det som kan vara viktigt att veta för väljarna. Hur har mandatperioden varit? Vilka partier styr, vilka söker makten? Kommer det in nya partier efter valet, som exempelvis Kristna Värdepartiet, Alternativ för Sverige –eller partiet Ond Kyckling?

Det pratas även om politikerna, som Mikaela Waltersson (M), Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) och Stina Isaksson (SD).

Viktiga valfrågor diskuteras också, exempelvis ifall Halmstad och Varberg ska bli av med sina akutsjukhus till förmån för Falkenberg. Kollektivtrafiken styrs också av regionen, och hur har pandemin påverkat en organisation som så tydligt har hand om sjukvården? Dessutom pratas det om hur coronapandemin påverkade regionen, dess arbete och budgeten.

ANNONS

Podden Veckans viktigaste finns bland annat på Spotify, Acast eller andra platser där ni brukar lyssna på poddar, samt här ovanför i den här artikeln.

LÄS MER:Avsnitt 35: Valspecial – kommunvalet i Hylte

LÄS MER:Avsnitt 34: Halmstads bästa badplatser

LÄS MER:Avsnitt 33: Tips på vad man kan göra i Halland i sommar

LÄS MER:Avsnitt 32: Så tänker Halmstads studenter om framtiden

LÄS MER:Avsnitt 31: ”Jag är nöjd att jag tog bort det – det kändes unket”

Prenumerera på Veckans viktigaste i din poddspelare:

iTunes (Podcaster-appen till iPhone)

Spotify

Google podcast

Acast

ANNONS