Zelda ska få en efterträdare – dags att nominera årets lussekatt

Julen närmar sig med stormsteg. Förutom alla julklappsbestyr har det åter blivit dags att hylla våra, i många fall, lurviga vänner i HP:s årliga tävling om vem som ska bli årets lussekatt. Ett urval av inskickade bilder publiceras i bildspelet ovan.

ANNONS
|

Nomineringstiden är avslutad. Här hittar du årets finalister!

Tävlingen har blivit ett betydligt säkrare tecken på att julen står för dörren än att snön börjar falla över de södra delarna av Halland. Förra året var det den granklättrande och sociala raskatten Zelda som fick läsarnas hjärtan att smälta lite extra och tog hem titeln som årets lussekatt.

Nu öppnas tävlingen upp på nytt och det är fritt fram för alla kattälskande läsare att skicka in bilder och nominera just er katt till den som ska ta över mästarbältet från Zelda. Förutom äran kommer ägaren till den vinnande katten att få ta emot ett presentkort.

ANNONS

För att tävla ska ni mejla in en bild på er katt till lussekatt@hallandsposten.se. Ange vad katten heter och var den har sin bostadsadress. Ange också husse eller mattes namn, deras telefonnummer, och namnet på den som har tagit bilden.

Sista dagen för att skicka in en nominering är 27 november.

En HP-jury tar sedan ut tio finalister, som läsarna får rösta på.

LÄS MER:Lussekattsvinnaren Zelda – en social raskatt som gärna klättrar i granen

LÄS MER:Samson är 2020 års historiska lussekatt

LÄS MER:Avokado och naturprogram – om årets lussekatt får välja

LÄS MER:Räkälskande krutgumma blev årets lussekatt

ANNONS