Just nu bygger Biltema ut centrallagret i hamnen med cirka 7 500 kvadratmeter. Senare under 2021 startar också bygget av ett nytt jättelager vid E6.
Just nu bygger Biltema ut centrallagret i hamnen med cirka 7 500 kvadratmeter. Senare under 2021 startar också bygget av ett nytt jättelager vid E6. Bild: Jari Välitalo

Biltema utökar – bygger nytt lager på 81 000 kvadratmeter

Biltemas logistikverksamhet växer i Halmstad. Just nu pågår en utbyggnad av det befintliga centrallagret i hamnen och senare i år startar bygget av en helt ny lagerbyggnad på 81 000 kvadratmeter vid E6. Inom de närmaste åren räknar företaget med att anställa 150-200 nya medarbetare lokalt.

ANNONS
|

Biltema är i färd med att bygga 16 nya varuhus i Norden och med expansionen ökar behovet av mer lagringsutrymme. Därför kommer verksamheten i Halmstad nu utökas.

Det handlar bland annat om en utbyggnad av centrallagret ute i hamnområdet på cirka 7 500 kvadratmeter.

– Där påbörjade vi bygget i höstas och det beräknas vara klart före sommaren, säger Bjarne Sandberg, vd för Biltema Logistics, som är Biltemas logistikdotterbolag.

Under 2021 kommer företaget också realisera planerna på ett nytt lager bredvid det befintliga utmed E6. Den nya lagerbyggnaden byggs på en tomt som företaget redan äger och blir 81 000 kvadratmeter stor.

ANNONS

– Vi räknar med en byggtid på 18 månader, säger Bjarne Sandberg.

Nya jobb

Expansionsplanerna kommer också innebära en hel del nya arbetstillfällen i Halmstad framöver. Bjarne Sandberg bedömer att man kan anställa mellan 150 och 200 nya medarbetare de närmaste åren.

– Varje nytt varuhus vi öppnar inom Biltema innebär ett högre logistikflöde som innebär fler anställningar. De här 16 varuhusen, och fler som kommer efter dem, blir inte klara på en dag utan det sker löpande hela tiden.

Bjarne Sandberg, vd för Biltema Logistics.
Bjarne Sandberg, vd för Biltema Logistics. Bild: Jari Välitalo

Biltema har i dag fyra lagerbyggnader i Halmstad som förser samtliga av kedjans varuhus i Norden med varor.

Det senaste som färdigställdes var lager 5, som är cirka 55 000 kvadratmeter stort och ligger i hörnet Stålverksgatan/Stationsgatan. Den nya byggnaden vid motorvägen är alltså en större variant.

Bygger även i Falkenberg

Att företaget fortsätter växa i Halmstad har flera anledningar, enligt Bjarne Sandberg.

– Vi ser synergieffekter av att ha logistiken samlad här. Vi har också ett läge vid hamnen och E6, vilket gör att vi kan hantera både tåg, båt och lastbil och nå ut ganska bra till hela Norden, säger vd:n och tillägger:

– Sen beror det på marktillgängligheten och expansionen av nya varuhus om det räcker.

Under 2021 planerar Biltema även att börja snickra på ett lager i Falkenberg. Detta blir cirka 20 000 kvadratmeter stort och kommer innebära runt 30-50 nya arbetstillfällen.

ANNONS

LÄS MER:Intressekonflikt mellan LBVA och Biltema när hamnen ska utvecklas

LÄS MER:Retlog blir Biltema Logistics

ANNONS