Skulle nedläggningen av byaskolorna rädda den kommunala ekonomin? Har ingen politiker tittat på demografin  i Laholms kommun?, frågar sig skribenten.
Skulle nedläggningen av byaskolorna rädda den kommunala ekonomin? Har ingen politiker tittat på demografin i Laholms kommun?, frågar sig skribenten. Bild: TT/arkiv

Skolorna behövs för en levande landsbygd

Att smeta ut besparingen på våra småskolor över den hela kommunala budgeten kan väl inte vara så svårt.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Jag kan inte redovisa siffror. Det kan andra och det ger makt. Hur var det nu? Byaskolornas nedläggning skulle spara runt tre miljoner, eller? Skulle nedläggningen av byaskolorna rädda den kommunala ekonomin? Har ingen politiker tittat på demografin i Laholms kommun?

Jag är nästan ålderstigen, och glädjs åt varje barnvagn som går förbi vårt hus. Generationsskifte! Nytt liv ny, ny glädje! ”På vår gata i stan” som Stina i Saltkråkan sa, men med ändringen – på vår gata i byn Daggarp/Tjärby finns det små barn som snart eller redan är i skolåldern.

Skolorna behövs för en levande landsbygd och det är ett ansvar för att få unga familjer att flytta till vår kommun. Nya skattebetalare. Ove Bengtsson (C) KSO (kommunstyrelsens ordförande) vill nu lägga pengar på uppgradering av gamla tingshuset. Jag vet, olika budgetar. Men vilket parti har sina lokaler i den byggnaden? Att smeta ut besparingen på våra småskolor över den hela kommunala budgeten kan väl inte vara så svårt. Vi har ju bestraffats med en skattehöjning! Men det är väl som Ove Bengtsson säger – lagt kort ligger!

ANNONS

Visst är beslutsfattare i kommunen skyldiga att ta ställning i varje beslut om det är förenligt med barnkonventionen? Just det! Men igen Ove Bengtsson – lagt kort gäller oavsett konsekvenser för kommunens barn och medborgare!

Cecilia Roos

LÄS MER:Halvvägs till folkomröstning om hotade skolor

LÄS MER:Så mycket sparar det att stänga skolorna i Ahla och Genevad

LÄS MER:Ett steg närmre avveckling av skolor

ANNONS