Är mäkta stolt över stadens fina högskola på öster, som är en motor i ett välutvecklat samhälle med brett urval av  yrkesinriktning i Malcusfabrikens gamla lokaler, som tidigare var Halmstads största industri, skriver insändarskribenten i en replik.
Är mäkta stolt över stadens fina högskola på öster, som är en motor i ett välutvecklat samhälle med brett urval av yrkesinriktning i Malcusfabrikens gamla lokaler, som tidigare var Halmstads största industri, skriver insändarskribenten i en replik. Bild: Jari Välitalo

Inte rätt att dela in Halmstad i en rik västra och en östlig mindre attraktiv och fattigare del

Själv uppvuxen på öster känner jag väl till denna del av i Halmstad.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Replik. Apropå insändaren ”Den rikaste stadsdelen i Halmstad”, 1/3.

Läser om "HP:s diskriminering" av Halmstad i en öst och västligt del avseende rika och mindre bemedlade, som Rigmor Wilderoth belyser väldigt vaket och lovprisar Vallås gröna omgivningar som ett stort plus.

Att beskriva Halmstad socioekonomiskt utifrån hur busslinjerna går i staden kan lätt misstolkas.Vi har ju den riksbekanta busslinjen "Kärleken, lasarettet och kyrkogården" som blev Sverigebekant för några år sedan.

Men för att återgå till Rigmors insändare som lovprisar Vallås efter diverse synpunkter på väster och öster i Halmstad.

Själv uppvuxen på öster känner jag väl till denna del av i Halmstad. Är mäkta stolt över stadens fina högskola på öster, som är en motor i ett välutvecklat samhälle med brett urval av yrkesinriktning i Malcusfabrikens gamla lokaler, som tidigare var Halmstads största industri. Stans högsta byggnad stoltserar på högskoleområdet. Simhall och ett stort idrottsfält ligger på öster och har stor betydelse för Halmstadborna både ekonomiskt socialt och hälsomässigt. Att väster hyser villa- områden med Söndrum med närhet till havet lockar naturligtvis mer bemedlade Halmstadbor.

ANNONS

Men att dela Halmstad i en rik västra del och en östlig mindre attraktiv och fattigare del, håller jag inte med om trots att HFAB bara byggt bostadsrätter på Andersberg och inte på väster. Som Rigmor avslutar sitt inlägg har Vallås grönområden skön natur och inte minst vår stora bordtennisstjärna Jörgen Persson är uppvuxen på Vallås.

Tommy S

F d Halmstadbo med hjärta för staden

LÄS MER:Flyttade hit för två sedan – skulle aldrig byta tillbaka

LÄS MER:Från miljonprogram till miljoninkomster

ANNONS