Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marcus Nilsson är tillbaka i Hylte/Halmstad som jagar en plats i GP-slutspelet efter jul. Bild: Roger Larsson
Marcus Nilsson är tillbaka i Hylte/Halmstad som jagar en plats i GP-slutspelet efter jul. Bild: Roger Larsson

Storstjärnan gör comeback efter nio månaders frånvaro

Han har inte spelat i Elitserien sedan magmuskelskadan i början av februari, men nu gör storstjärnan Marcus Nilsson, 38, comeback i Hylte/Halmstad.
– Vi dansar på knivseggen så vi har viktiga matcher framför oss, säger Nilsson.

Den 2.08 långe anfallaren är efterlängtad. H/H har darrat en del på manschetten under säsongsupptakten och för första gången på länge är GP-slutspelet hotat.

Men i lördagens hemmamatch mot Lund finns Marcus Nilsson med i truppen för första gången sedan han skadade sig i fjolårets seriefinal i Sollentuna.

Magmuskelskadan höll honom borta från spel under sex veckor och när slutspelet skulle dra i gång i mars stängdes säsongen ner på grund av coronaviruset.

Nilsson lånades ut till Londonklubb

Under hösten lånades Nilsson dessutom ut till Polonia i England för spel i Champions League, men det kontraktet har nu avslutats.

– Det europeiska förbundet (CEV) gav klartecken för spel både i Sverige och England, men det svenska förbundet godkände inte att jag spelade i två länder. Därför har transfern brutits och i går fick jag klartecken för Elitserien, säger Marcus Nilsson.

Vad tycker du om det?

– Vi får se vad som händer. Om det blir spel i Europa med det engelska laget så kan de kanske låna mig igen.

Nilsson fick fina vitsord under Champions League och visade att han i sina bästa stunder fortfarande håller som volleybollspelare på hög nivå. Mot Novi Sad gjorde han flest poäng av alla på planen.

Skolan går dock först för Marcus som håller på att utbilda sig inom biomedicin och just nu gör han praktik på sjukhuset i Halmstad.

– Jag går upp kvart över sex på morgonen och det är en ny upplevelse för mig. Jag har fått en annan respekt för elitspelarna som först jobbar och sedan tränar.

Tränaren tillbaka efter coronan

Själv är han som han säger i hyfsad form trots att det varit lite mindre träning den senaste tiden.

Vad han behöver nu är att komma i matchform igen och bidra till att Hylte/Halmstad säkrar en plats i GP-slutspelet som avgörs i Uppsala i mitten av januari.

H/H ligger på tredje plats och behöver bli bland de fyra bästa för att ta sig vidare. Lördagens motståndare i arenan – Lund – är bara en poäng efter i en tät tabell.

– Det är dags att börja vinna nu och lägga undan alla tankar på skador och andra problem. Vi behöver leverera, säger Nilsson.

Tränaren Almir Ljutovac, som haft covid-19, är tillbaka och de fyra spelare som testades för corona har alla varit negativa.

– Vi har ett bra lag och får vi bara vara hela och friska så har vi en god möjlighet att ta oss långt.

LÄS MER: Halmstadstjärnan erbjuden femårskontrakt i England

Fler lokala sportnyheter hittar du här