Marcus Nilsson gör succé i Champions League och nu vill IBB Polonia ha tillbaka den svenske världsstjärnan.
Marcus Nilsson gör succé i Champions League och nu vill IBB Polonia ha tillbaka den svenske världsstjärnan. Bild: Roger Larsson

Halmstadstjärnan erbjuds femårskontrakt i England

Han kallar sig själv pensionär. Men trots det gör Marcus Nilsson, som fyller 38 år på onsdag, stor succé i Champions League. Det har fått Halmstadstjärnans klubb i London att erbjuda honom ett femårskontrakt.

ANNONS
|

Nilsson är en av Sveriges bästa volleybollspelare genom tiderna och trodde att han var färdig med proffslivet, men när IBB Polonia från England hörde av sig tackade han ja till spel i Champions League.

Där gjorde svensken så bra i från sig att han blev bästa poängplockare (23 poäng) när Polonia förlorade mot Novi Sad med 1–3 i set.

– Det var första gången någonsin som ett lag från England tog ett set i Champions League och trots att det blev förlust var ledningen nöjd med insatsen, säger Marcus Nilsson.

Dessförinnan hade laget fått stryk mot Trentino med 3–0 under Italienvistelsen och åkte därmed ur CL, men får en ny chans i CEV-cupen i november.

ANNONS

– Det känns jätteroligt att spela på så hög nivå igen, men jag känner ändå att jag inte har den motivation som krävs för att vara på den absoluta toppen, säger Nilsson.

Han fortsätter:

– Det är ändå bra att kunna glida in och visa att man fortfarande har det i sig, trots att jag inte orkade hela vägen.

Återvänder till England

IBB Polonia, som är Englands klart bästa klubb, ser dock gärna att Nilsson kommer tillbaka och har redan gett ett förslag på femårskontrakt.

– Jag skulle kunna tänka mig att spela 1-2 månader varje höst, men jag vet inte vad som händer i framtiden. Till våren går jag ut högskolan och vet inte om jag ska börja jobba eller fortsätta studera.

Han skrev bara på ett korttidskontrakt den här gången och tanken är att han ska återvända hem till Hylte/Halmstad i början av november, men det kan även bli aktuellt med spel i CEV-cupen mot tjeckiska Brno.

– Det är väldigt mycket som är oklart just nu. På grund av corona får vi inte spela vår match på hemmaplan och vi vet inte heller om Brno får spela hemma.

Corona ställer till stora problem

Covid-19 ställer även till problem i London och klubben har tvingats byta träningshall med sämre tider som följd. Dessutom får Polonia enligt de brittiska coronareglerna inte vara fler än sex personer på träningen.

ANNONS

– Därför tittar klubben på om vi kan åka till något annat land för att vi ska få träna alla tillsammans inför CEV-cupen.

Marcus, som bor i Kensington, har respekt men är inte orolig för pandemin.

– Nej, inte jätteorolig, men det är lite skillnad jämfört med i Sverige. Här måste man ha munskydd i tunnelbanan och på bussen. Sedan behöver man boka bord överallt och får inte vara fler än sex personer som äter ute på restaurang.

LÄS MER: Halmstadstjärnan lämnar för Champions League

LÄS MER: Halmstadstjärnan har inga planer på att lägga av

ANNONS