Hylte/Halmstad en seger från SM-final

Hylte/Halmstad är på jakt efter klubbens nionde SM-guld på herrsidan. Nu står laget med ena benet i en ny SM-final efter en övertygande seger i den första semifinalen mot Sollentuna.
– När vi spelar bra är vi jäkligt svårslagna, myser Jacob Tegenrot, som väljer bort landslaget för att OS-kvala i beachvolley.

ANNONS
|

SM-semifinal 1:3

Hylte/Halmstad 3

Sollentuna 1

(25-18, 22-25, 25-19, 25-16)

Den första semifinalen skulle egentligen ha spelats förra helgen, men blev framflyttad en vecka sedan Hylte/Halmstad drabbats av ett nytt coronafall.

Men när lagen drabbade samman i Halmstad arena på lördagen visade sig hemmalaget vara klassen bättre än Sollentuna och vann rättvis med 3-1.

Då ska man komma ihåg att stockholmarna gick obesegrade genom Elitserien, men visat sig vara betydligt mänskligare i slutspelet, då kvoten nu är 2-4 på sex matcher.

– Vi saknade publiken i dag, men vi försökte hålla upp stämningen på planen i stället, säger Jacob Tegenrot, som hade en bra eftermiddag med 15 poäng och utsågs till bästa spelare i Hylte/Halmstad.

ANNONS

Serven tungan på vågen

H/H tog kommandot direkt och dominerade det första setet klart som laget vann med 25-18. Men i andra sjönk kvalitén i spelet och efter ett ryck höll sedan Sollentuna undan och kvitterade till 1-1 i set.

Det var då som Tegenrot och Michael Michelau, 26 poäng, klev in i handlingen för att avlasta Marcus Nilsson, 24 poäng, som tagit väldigt många tunga lägen i anfall.

Det tillsammans med bra servar blev nyckeln till 25-19 och när Hylte/Halmstad sedan drog i från till 12-8 i fjärde set så avgjordes matchen. Den resterande delen av setet blev en transportsträcka mot 25-16.

– En jättebra start. Vi gjorde det som vi snackade om och fördelade bollarna någorlunda rättvist. Sedan är Sollentuna ett tufft lag att möta. Många gånger känns det frustrerande att spela bra och ändå på något sätt ligga under med tre poäng, funderar Almir Ljutovac, tränare i Hylte/Halmstad.

Drömmer om halländsk final

Segern gör att H/H nu bara behöver vinna en match till för att vara klart för SM-final och redan på måndag kväll är det dags för retur i Sollentuna. En eventuellt tredje och avgörande match spelas i Stockholm på onsdag.

För Ljutovac, som tidigare vara elitspelare i Falkenberg innan han tog över som herrtränare i H/H, hade en final mot gamla klubben varit rena drömmen.

ANNONS

– Ja, det hade varit kul – även om en halländsk final tappar lite av syftet när vi inte får ha publik på matcherna. Men det skulle bli pang-pang-volleyboll. Så långt som till final har jag dock inte vågat tänka.

Tegenrot valde att tacka nej till landslaget för att i stället satsa på OS-kval i beachvolley tillsammans med Sollentunas Linus Tholse.

– Jag blev kallad till båda landslagen, men det krockade med varandra och då fick jag göra ett val. Jag känner mig mer sugen på beach även om det var lockande med EM-kval i volleyboll, säger Tegenrot.

LÄS MER: H/H-spelare virussjuk – SM-semifinal skjuts upp

ANNONS