H/H-spelare virussjuk – SM-semifinal skjuts upp

Hylte/Halmstad tvingades skjuta upp sin SM-semifinal mot Sollentuna sedan en spelare testat positivt för covid-19.
– Förbundet tog beslutet efter att ha varit i kontakt med Smittskyddsenheten, säger H/H-ordföranden Mårten Johansson.

ANNONS
|

Sollentuna var på plats i Halmstad arena för den första SM-semifinalen mot Hylte/Halmstad, men fick vända hem till Stockholm igen sedan slutspelsmötet flyttats fram.

Båda lagen hade börjat förbereda sig för match när beskedet kom en knapp halvtimme innan första serve.

– Vi stod och pratade en stund och var mer eller mindre klara för att dra igång, men när jag var och köpte kaffe såg jag att Sollentunas spelare klev in i bussen. Då förstod jag att ett besked hade kommit, berättar Mårten Johansson.

Covid-19 tidigare i truppen

Hylte/Halmstad har varit hårt drabbat av corona under säsongen och har vid flera tillfällen fått skjuta matcher på framtiden.

ANNONS

Nu var det dags igen.

– Spelaren som testat positivt ska göra ett PCR-test senare idag och det provet får vi besked på i morgon, men han har inte tränat sedan i fredags. Det snabbtest vi gjorde på de andra killarna i laget visade inga symptom, säger Johansson.

Hylte/Halmstad hade hela tiden kontakt med Svenska Volleybollförbundet som i samråd med Smittskyddsenheten beslutade att blåsa av SM-semifinalen.

– Det är naturligtvis inget roligt när det blir så här, men det är människor det handlar om. Hur det blir nu är inget jag vill spekulera i. Vi får se vad som händer, men jag hoppas att vi kan lösa situationen på ett bra sätt.

Semifinal 2 är planerad att spelas kommande helg, men hur semifinalserien ser ut får framtiden utvisa.

Träning i stället för match

Hylte/Halmstad valde att träna under måndagen istället.

– Vi får vänta på spelschemat så vi kan se hur vi kan träna framöver – det är steg 1. Gameplanen har vi klar för oss och där finns ingen anledning att ändra eftersom startsexan är intakt, konstaterar H/H-tränaren Almir Ljutovac.

Han ser gärna att lagen kommer överens om ett nytt speldatum i veckan istället för match ett på lördag och match 2 på söndag.

ANNONS

– En eventuell tredje semi ska sedan avgöras nästa onsdag. Fyra matcher på sju dagar är inte optimalt. Det enda positiva är att killarna är förberedda – de ville nästan börjar slåss när matchen blev inställd – så de är redo.

ANNONS