Fredrik Johansson var besivken efter förlusten i seriefinalen och lovar förändringar i laget till nästa match.
Fredrik Johansson var besivken efter förlusten i seriefinalen och lovar förändringar i laget till nästa match. Bild: Johan Persson

Hammers stora serieledning utraderad: ”Blir förändringar”

Halmstad Hammers ledde vårserien stort och var på väg mot allsvenskt kval. Men efter förlust i seriefinalen mot Kalmar är det i stället smålänningarna som toppar tabellen.
– Vi har sex man hemma och det kommer att bli förändringar i laget till nästa match, konstaterar missnöjde Hammerstränaren Fredrik Johansson.

ANNONS
|

Hockeyettan södra vår

Kalmar 5

Hammers 2

(1-1, 2-1, 2-0)

Hammers förlorade för andra matchen i följd och har nu tappat sitt stora försprång efter 2-5 i Kalmar Sportcenter.

Hemmalaget var starkare och vann fullt rättvist.

– Vi visste att powerplay och boxplay skulle vara nycklarna i dag, men vi fick inte till det. Kalmar var bättre där, förklarar Fredrik Johansson skillnaden mellan topplagen den här gången.

Lagkaptenen Robin Dahse håller med.

– Jag tycker att Kalmar ville mer än vad vi ville i dag, men vi möts igen på söndag och då är det revansch med stort r som gäller. Vi kommer att vara grymt sugna, lovar han.

ANNONS

Drömstart för Halmstad Hammers

Annars började det bra för Hammers som tog ledningen redan efter 1.56 när Jacob Stöffling blev frispelad i mittzon och tryckte in pucken bakom Alexander Nilsson i boxplay.

Men glädjen blev inte långvarig då hemmalaget kvitterade sedan en felstuds friställt David Algulin framför Hammers mål.

– Det går inte att börja som vi gjorde med två utvisningar under de första sex minuterna. Vi fick kräma ut mycket redan från början och det straffade sig i tredje perioden då orken tröt, tycker Fredrik Johansson.

I början av andra perioden tog Kalmar ledningen när Libelin Bäckström klev in i slottet och sköt ett skott som inte såg helt otagbart ut för Jacob Crespin i Hammers mål. Han var på pucken med plockhandsken, men orkade inte hålla den.

Efter drygt halva matchen ökade sedan smålänningarna på ledningen. Albin Storm höll sig framme och styrde in 3-1 i powerplay.

Storm tvåmålsskytt

Oliver Olsson kvitterade minuten senare och gav Hammers hopp om poäng, men i början av tredje avgjordes matchen när Storm lite turligt lyckades forcera in 4-2.

– Vi måste vara mer desperata när vi går på mål. I dag saknade vi också de långa anfallen som gör oss så tunga att möta, säger Robin Dahse.

ANNONS

Hammers plockade ut målvakten med två och en halv minut kvar, men trots några hyfsade chanser i spel sex mot fem lyckades Johan Grönquist definitivt stänga matchen med 5-2 i öppen kasse.

– Vi måste få fram spelare som vågar att kliva fram – nu var det för många som inte kom upp i nivå. Men även om Kalmar gick om oss så har vi en match mindre spelad och känner att vi fortfarande är i förarsätet, säger Johansson.

Är du orolig för avslutningen på serien?

– Nä, inte ett dugg. Det går inte att vara orolig för jag vet vi kan vända på det här – den kapaciteten finns i truppen.

LÄS MER: Efter Hammers förlust – stuvar om rejält i laget

ANNONS