Halmstad Hammers tränare Fredrik Johansson vill se mer karaktär och få igång fler spelare i laget i matchen mot Kalmar. Därför blir det en del omstuvningar i laget inför fredagens drabbning på bortais. Arkivbild.
Halmstad Hammers tränare Fredrik Johansson vill se mer karaktär och få igång fler spelare i laget i matchen mot Kalmar. Därför blir det en del omstuvningar i laget inför fredagens drabbning på bortais. Arkivbild. Bild: Roger Larsson

Efter Hammers förlust – stuvar om rejält i laget

Halmstad Hammers föll på straffar mot Hanhals på onsdagskvällen. Därför väljer Hammerstränaren Fredrik Johansson att stuva om rejält i laget till bortamötet mot Kalmar.
– Jag vill se mer karaktär och få igång fler spelare, säger han.

ANNONS
|

Hammers hämtade upp ett 1–0-underläge till ledning med 2–1 i den tredje perioden efter mål av Mattias Åkesson och Jakob Stöffling, men en utvisning sent in i perioden gjorde att Hanhals kunde kvittera och sedermera också plocka bonuspoängen när Liam Dower Nilsson satte avgörandet i straffläggningen.

Förlusten innebär att Hammers har tre poäng till godo på nya tabelltvåan Kalmar, men med en match mindre spelad, och att dubbelmötet som inleds på bortais under fredagskvällen blir nyckelmatcher inför serieavgörandet.

Det gör att Hammerstränaren Fredrik Johansson väljer att stuva om rejält i laget.

– Alexander Klarin kommer inte att spela på grund av en underkroppsskada och Hampus Bartholdsson kommer in i stället, säger Johansson som också ställer Anton Sundin åt sidan till förmån för Alexander Andersson.

ANNONS

”Vill se dem diktera villkoren”

Dessutom kommer två av kedjorna att se annorlunda ut mot Kalmar.

Robin Dahse kommer att spela tillsammans med Melker Iversen och Mattias Åkesson, medan Martin Pärna får Oliver Olsson och Carl Westberg som kedjekompisar.

– Vi gör förändringarna eftersom jag vill få igång fler spelare. Nu är det viktigt att se vilka spelare som dikterar villkoren ute på isen, visar karaktär och går i bräschen för resten av gänget, säger Johansson.

– Jag har haft lite funderingar ett par matcher och känner att det inte finns tid att vänta längre. Jag vill inte gå och vänta och sedan ångra mig för att jag inte gjorde som magkänslan sa.

Hammers lämnade sex spelare hemma i mötet mot Hanhals, spelare som är friska och skadefria och som kunde ha spelat match.

– Vi har en bred trupp och det är angenäma problem för mig att ta ut ett lag. Alla vill spela och det är dagsformen som avgör, säger Johansson och fortsätter:

– Varje match är som play off för oss nu och det gäller att älska detta.

”Knasiga” byten ska bli bättre

Powerplay och boxplay kommer vara nycklar i mötet mot Kalmar men också att visa en bättre aggressivitet, få igenom skotten på ett bättre sätt och att hantera bytena bättre.

ANNONS

– Vi bytte lite knasigt några gånger där inbytta spelare hamnade i jobbiga situationer direkt och det måste vi göra bättre, säger Johansson.

Oavsett utgång resultatmässigt mot Kalmar, vill Hammertränaren se en bra prestation på isen.

– Det är viktigt att vi visar att vi vill vinna matchen. Gör vi en bra prestation leder det ofta till ett bra resultat också, säger han.

Under torsdagen kom också beskedet att vårseriens sista omgång flyttas.

På grund av att coronaviruset slagit till i Tyringe hinner laget inte spela klart sina matcher innan den sista omgången och därför flyttas den.

För Hammers del innebär det att hemmamötet mot Tranås kommer att spelas onsdagen den 17 mars istället för söndagens den 14 mars.

Läs mer: Hammers straffades – efter onödig utvisning i sista perioden

Läs mer: Hammers nyckelduo – kompisar på och utanför isen: ”Mamma blandar ihop oss”

ANNONS