Det blir inget spel i Mellanserie B förrän helgen 29–30 maj för Filip Suwanphingkha och hans lagkamrater i Halmstad BMK.
Det blir inget spel i Mellanserie B förrän helgen 29–30 maj för Filip Suwanphingkha och hans lagkamrater i Halmstad BMK. Bild: Jari Välitalo/arkiv

Irriterat i HBMK – får vänta på mellanserien

Coronasmitta härjar i Badmintonligan. Mellanserie B, som skulle ha spelats fredag–lördag, sköts upp efter flera turer i veckan – till Halmstad BMK:s förtret.
– Det är mycket märkligt att förbundet inte tar hänsyn till alla lagens situation, säger Halmstad BMK:s ordförande Joakim Stierna.

ANNONS
LocationSöndrumshallen||

Mellanserie B – där de två sista kvartsfinalplatserna i SM-slutspelet ligger i potten – skulle ha spelats komprimerad i Trollhättan under fredagen och lördagen.

Men Halmstad BMK fick först besked att fredagsmatchen mot Trollhättan flyttas till söndag. Därefter meddelade Svenska Badmintonförbundet att hela mellanserien skjuts upp till helgen 29–30 maj sedan två lag drabbats positiva covid-19-fall i trupperna och ett tredje lag haft spelare som varit i kontakt med en person som sedan testat positivt.

Joakim Stierna, ordförande i Halmstad BMK – som själva har haft stora problem att få ihop slagkraftiga lag under säsongen på grund av karantänsregler och annat – sätter ett stort frågetecken för förbundets hantering av framför allt den första matchflytten.

ANNONS

– Det har inträffat saker i andra lag och då var vi sist ut att få information. Då hade man tagit hänsyn till att vissa lag hade fått problem att få in spelare till den här helgen, men inte frågat oss utan vi fick direktivet att flytta en match till söndag, säger han och fortsätter:

– Det hade blivit jätteproblematiskt. Vi hade flugit in folk till fredag–lördag och de skulle i väg på söndagen igen och hade bokat flyg på söndagen. Det gick inte att flytta en match på det viset.

Mia Thorsélius, tävlings- och serieansvarig på Svenska Badmintonförbundet, skriver i ett mejlsvar till HP:

”Efter att ha tagit del av inkomna synpunkter från lagen öppnade vi för möjligheten att flytta den aktuella matchen till ett senare datum. Att hela mellanserie B flyttas fram till helgen den 29–30 maj har inte med den första matchflytten att göra. Detta beslut är baserat på nyupptäckt covid-19-smitta i två av lagen.

”Det uppkomna smittläget är mycket beklagligt och vi är medvetna om att det innebär utmaningar för lagen, vilket Halmstad ger uttryck för.”

LÄS MER:Nya krisplanen för slutspelet – men Halmstadlaget kritiskt

ANNONS