Nya krisplanen för slutspelet – men Halmstadlaget kritiskt

Det blir, trots allt, en omstart av Badmintonligan i vår. Ett nytt upplägg, där mellanserierna och SM-slutspelet avgörs under två sammandrag i maj och juni, har stöd av en majoritet av klubbarna. Svenska mästarna från 2019, Halmstad BMK, är dock fortsatt kritiska.

ANNONS
LocationSöndrumshallen||

– Å ena sidan är det kul att kunna avgöra SM i år och kora en mästare, för det gjorde vi ju inte förra året. Men vi tillhörde de klubbar som hade velat fortsätta pausa, säger Halmstad BMK:s ordförande Joakim Stierna.

– Det blir för mycket jobb för för lite uppmärksamhet när vi inte får ha publik. Men vi är med i ligan och då får vi rätta oss efter majoritetsbesluten.

Badmintonligan har varit pausad sedan i november på grund av coronapandemin.

Förra försöket att starta upp ligan igen, i slutet av februari, stoppades av klubbarna, som vägrade gå med på obligatoriska covid 19-tester inför varje match.

ANNONS

Men nu har en ny plan presenterats och fått stöd av de flesta föreningarna.

Den sista grundserieomgången spelas nu onsdagen den 14 april, då Halmstad tar emot Trollhättan på hemmaplan, varefter de så kallade mellanserierna samt SM-slutspelet med kvartsfinaler, semifinaler och final avgörs under två sammandrag 14–16 maj respektive 11–13 juni – ännu oklart var.

Samtidigt krävs att alla som vistas inom den avgränsade tävlingsarenan ska kunna visa upp ett negativt covid-19-test.

Sammandragen underlättar för de klubbar som – likt Halmstad – har spelare som till vardags är baserade utomlands. Nu slipper de göra lika många resor och gränspassager.

LÄS MER:Klubbarna vägrar krav på coronatester i elitserien

ANNONS