Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/28

Ny skada när HBK kryssade: ”Extremt tråkigt”

Alexander Berntsson hoppades kunna stärka sina chanser i mittbackskonkurrensen.
I stället tvingades han kliva av ljumskskadad efter knappt 40 minuter när HBK kryssade för femte gången på sju matcher.
– Det är extremt tråkigt när man väl får spela, suckar mittbacken.

Halmstads BK får fortsätta jakten på en seger.

Träningsmatchen borta mot Helsingborg slutade 0–0 i en match där HBK hade svårt att få anfallsspelet att klicka och komma till riktigt farliga lägen.

– Vi kommer inte riktigt igång tycker jag. Vi har lite svårt att få igång vårt spel och lyckas inte riktigt med våra saker. Vi har det lite tungt, säger Alexander Berntsson.

– Vi har några situationer i dag där pressen inte biter och får vi inte den att funka kan de få bra lägen att anfalla på oss.

Malkolm Nilsson Säfqvist fick göra ett par räddningar i matchen och höll nollan – men hade också hjälp av både stolpen när Rasmus Jönsson hade ett gyllene läge efter 21 minuter och ribban när Brandur Hendriksson var nära på frispark på tilläggstid innan paus.

Berntsson skadade sig i skottet

Men framåt var det mer sparsmakat från HBK denna soliga eftermiddag.

Bästa HBK-läget innan paus hade just Alexander Berntsson när han fick på ett stenhårt skott efter en hörna som HIF-målvakten Kalle Joelsson räddade.

– Jag står och väntar och den dimper ner fint framför fötterna. Jag försöker bara ta i med kraft och få den på mål, men jag får den för rakt på målvakten.

Ett par minuter senare tvingades Alexander Berntsson bryta med smärta i ljumsken och ersattes av Andreas Johansson.

– Det är när jag skjuter som det hugger till i ljumsken och i varje passning jag slår gör det ont så det är bara dumt att fortsätta, säger Berntsson.

Surt när du fått chansen från start?

– Extremt tråkigt. Det är lite deppigt i början så klart när man väl får spela.

Hur länge tror du att du blir borta?

– Jag hoppas att det inte är så illa som det känns just nu. Nu har vi en ledig helg, jag börjar med det, kör rehab och lyssnar på Simon (Bakkioui) så brukar det bli bra.

Ny ribbträff för Antonsson

I andra halvlek var Marcus Antonsson närmast att kunna göra 1–0, men MFF-lånets vänsterskott gick precis som mot Landskrona via ribban och ut.

Antonsson hade även en chans i första halvlek när Sadat Karim spelade fram honom men tycker att HBK skapar för lite framåt.

– Jag tycker att vi generellt sett skapar för lite bra chanser. Vi är lite passiva och stillastående sista tredjedelen. Det finns lägen, det finns omställningslägen, men vi lyckas inte utnyttja det så det är bara att jobba på, säger Marcus Antonsson.

HBK har på de fem senaste matcherna bara gjort två mål.

Vad är det ni saknar för att få till det offensivt tycker du?

– Man måste ha rörelse och öppna upp för varandra och flytta bollen snabbare. De gånger vi dominerar med bollinnehav på deras planhalva så spelar vi för sakta så de behöver inte flytta på sig så mycket. Nu var planen ganska sträv och långsam, men kan man flytta på dem lite snabbare så öppnar det upp hål och det kommer gynna mig och de andra offensiva spelarna att trä in bollarna.

Samtidigt tror Antonsson att inte minst han själv kommer komma till fler lägen när han lär känna lagkamraterna bättre och vice versa.

-- Det tar några fler träningar och någon match till så ser folk hur jag rör mig och när man vet det så tar man inte den extra touchen så det blir offside. Det kommer komma för vi har många fina spelare med hög kvalitet i truppen.

Haglund: ”Fårse vad det kan ge”

HBK:s manager Magnus Haglund lyfte efter matchen fram bland annat Malkolm Nilsson Säfqvist i mål, Andreas Johanssons inhopp och Erik Ahlstrands insats som högermittfältare, men konstaterade att det var en chansfattig match.

Är det oroande att ni inte skapar mer?

– Vi vill skapa mer, men nu tränar vi hårt i morgon också, sedan gör vi inte det mer. Då får vi se vad det kan ge för det är mycket att vara kvick i huvudet och kvick i benen, säger Magnus Haglund.

Antonsson är inne på att det tar för lång tid när chanserna dyker upp?

– Det gör det. Jag hoppas att från måndag och varje dag som går att vi ska kunna ta steg. Det är så racet är lagt.

– Fysiskt är vi enligt plan, men man vill ändå mer. Vi vill ändå göra fler mål och vinna fler matcher, men vi jobbar på.

Antonsson inte orolig: ”Vi har tid”

Trots sju raka matcher utan seger för HBK är Marcus Antonsson inte orolig.

– Det är ingen stress överhuvudtaget, men sedan ska man inte ljuga. Man vill vinna alla matcher man ställer upp i och det bidrar också till ett go i gruppen och vinnarmentaliteten. Men vi har tid på oss inför Allsvenskan och då kommer vi vara mer än redo.

HP I HELSINGBORG

FAKTA Så spelade HBK

Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvin Kurtulus, Alexander Berntsson (ut 38, Andreas Johansson), Joseph Baffo, Thomas Boakye – Erik Ahlstrand, Joel Allansson, Amir Al-Ammari (ut 72, Dusan Djuric), Simon Lundevall – Marcus Antonsson, Sadat Karim (ut 61, Mikael Boman).

LÄS MER: Ex-HBK:aren: ”En boost när storklubbarna …visar intresse”

LÄS MER: Ett anfallsspel med ljumskkänning – HBK hade mått bra av lite medgång igen

LÄS MER: Antonsson ribbträff från första HBK-målet igen – så gick det till

LÄS MER: Potatis till frukost – HBK:s ”krav” på nyförvärvet

LÄS MER: Samuel Kroon närmar sig comeback – tillbaka i träning med HBK

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!