Samuel Kroon närmar sig comeback – tillbaka i träning med HBK

Ett glädjande HBK-besked 3,5 vecka innan den allsvenska premiären. Poängspelaren Samuel Kroon är tillbaka i full träning efter sina ryggproblemen.
– Han borde kunna vara med mot Kalmar, säger HBK:s manager Magnus Haglund.

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

Skadeläget i HBK börjar ljusna så smått.

Inför onsdagens träningsmatch borta mot Helsingborgs IF är både Samuel Kroon, som missat fyra raka matcher på grund av en blödning i ryggen, och Emil Tot Wikström, känning i en baksida, tillbaka i träning efter sina skadebekymmer.

– De gör framsteg. Tot är fortfarande inte helt hundra när han kör max så därför safe:ar vi så det inte händer något. Så länge det känns hämmar det honom, säger Magnus Haglund och fortsätter:

– Kroon har varit med på nästan allt i går och allt i dag. Det är väldigt positivt.

Med 3,5 vecka kvar till den allsvenska premiären hemma mot BK Häcken är Magnus Haglund optimistisk kring duon som var så viktig både spel- och poängmässigt under fjolåret.

ANNONS

– De borde kunna träna fullt nästa vecka och jag har förhoppningar om att både Tot och Kroon ska vara tillgängliga mot Kalmar.

Granqvist saknas mot HBK

Mot HIF saknas även högerbacken och nyförvärvet Phil Ofosu-Ayeh (häl). Sedan tidigare är Viktor Ljung, som i alla fall kände på bollen på Söndrums IP på egen hand, och Jonathan Svedberg borta.

I Helsingborg gjorde lagkaptenen och landslagsbacken Andreas Granqvist comeback senast i 2–2-mötet med Mjällby. Granqvist, som under tisdagen togs ut i landslagstruppen till det stundande VM-kvalet, är dock inte med i truppen mot HBK.

– Det är speciella matcher mot Helsingborg. Det är lite derbykaraktär och lite mer än en vanlig träningsmatch så det blir kul, säger Magnus Haglund om onsdagens motstånd.

För HBK markerar HIF-matchen och torsdagens träning slutet på den tunga försäsongsträningen.

– Därefter är det tävlingssäsongsupplägg och då kan vi förhoppningsvis få den där kicken in mot Kalmar och Elfsborg och framför allt inför premiären, säger Haglund.

Sex raka utan seger

HBK har, efter 14 matcher i rad utan förlust, sex raka matcher utan seger varav fyra oavgjorda på försäsongen efter 1–1 senast mot Landskrona.

Känner du att det är viktigt att ni får med er några positiva resultat i ryggen innan Allsvenskan börjar?

– Det tar vi gärna, men i premiären så är det ändå nytt på något sätt. Jag har varit med om många olika upplägg där man kommer med många segrar eller väldigt skrala resultat, men sedan börjar det. Det gäller att vara tränad och ha saker på plats till det börjar. Vad som händer innan är inte lika viktigt utan det viktiga är att förbereda sig.

ANNONS

Preliminär startelva för HBK mot Helsingborg

Malkolm Nilsson Säfqvist - Edvin Kurtulus, Alexander Berntsson, Joseph Baffo, Thomas Boakye - Erik Ahlstrand, Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Simon Lundevall - Marcus Antonsson, Sadat Karim.

HP liverapporterar från matchen med start kl. 13.50. Avspark i matchen är kl. 14.00.

LÄS MER:Uppgifter: Ex-HBK:aren jagas av europeiska storklubbar

LÄS MER:Torbjörn Arvidsson: ”Vet inte vem som känner sig helt säker”

LÄS MER:Antonsson en ribbträff från fullträff i HBK-comebacken

ANNONS