HBK-mittfältaren Samuel Kroon blev skadad igen.
HBK-mittfältaren Samuel Kroon blev skadad igen. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Kroon slog upp skada – borta en tid

Samuel Kroon gjorde succé i Superettan i fjol. Men 2021 har inte börjat bra för HBK-yttern som slog upp sin ryggskada igen i genrepet mot Elfsborg.
– Han blir nog borta några veckor, tror HBK:s sjukgymnast Simon Bakkioui.

ANNONS
|

Samuel Kroon har haft besvär med ländryggen under försäsongen, men kämpat sig tillbaka och verkade vara redo för den allsvenska starten nästa helg mot Häcken på Örjans vall.

Men efter spel i en halvlek försvann den 24-årige mittfältaren inför andra och blev avlöst av Thomas Boakye.

– Han slog upp skadan igen och vi misstänker att det är samma skit som tidigare med en överbelastning i ryggen, säger Simon Bakkioui.

Vad händer nu?

– Tidigare har vi sett att det är rött på en kota i ryggen när han röntgats och det enda som hjälper är att vila. Blödningen måste bort och kotan återhämta sig – därför får vi försöka få till en röntgen var tredje-fjärde vecka så att han slipper det här problemet, säger Bakkioui.

ANNONS

HBK:s sjukgymnast hade mycket att göra på Borås arena då först Mikael Boman linkade av planen och sedan Emil Tot Wikström.

Han var också inne på plan vid ytterligare något tillfälle och det var när målvakten Malkolm Nilsson Säfqvist trampade snett i samband med en duell med en Elfsborgsspelare.

Foten vek sig och Nilsson Säfqvist låg kvar en lång stund i straffområdet, men reste sig sedan och fortsatte.

– Det är ingen fara med honom.

Även Joseph Baffo har haft problem och missade torsdagens träning på grund av problem med en fot, men fick en spruta och spelade hela matchen mot Elfsborg.

LÄS MER: Antonsson fick stopp på måltorkan i HBK:s genrep

ANNONS