Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Samuel Kroon riskerar att bli borta hela vårsäsongen. Bild: JÖRGEN JARNBERGER
Samuel Kroon riskerar att bli borta hela vårsäsongen. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

HBK:s Samuel Kroon missar hela vårsäsongen

HBK-mittfältaren Samuel Kroons ryggskada var värre än befarat.
24-åringen ser ut att missa hela våren och är tillbaka först efter EM-uppehållet.
– Det är ett sent läge på försäsongen och känns olyckligt och tråkigt, suckar han.

Samuel Kroon gjorde succé under Halmstads BK:s suveräna säsong i Superettan förra året och hade ställt in siktet på allsvensk debut mot Häcken på Örjans vall på söndag.

Den får han vänta på.

Kroon spelade första halvlek i genrepet mot Elfsborg, men valde att kliva av i paus sedan han på nytt fått ont i ryggen.

– Det var veckan innan matchen mot Elfsborg som jag började känna en smygande smärta, men jag trodde inte det var så allvarligt och bet ihop. Sedan gjorde det alldeles för ont, ja, i varje rörelse i matchen och då sa jag till Haglund (Magnus, tränaren) att det här går inte, säger Samuel Kroon.

Kroon har spricka i femte kotan

Han vilade tre veckor för samma problem tidigare under vintern och var tillbaka för några veckor sedan i träningsmatchen mot Kalmar.

I början kände han ingenting av skadan – även om det vara stelt i ryggen efter den matchen.

I veckan gjorde Kroon en CR-röntgen och den visade att han har en spricka i femte kotan i ryggen.

Sjukgymnasten Simon Bakkioui förklarar:

– Jag kan göra en jämförelse med en tegelsten. Om den har en spricka från kant till kant så är det inte bra, men i Kroons fall sitter sprickan i mitten i en i övrigt hel tegelsten och då läks skadan mycket fortare.

Borta i minst sex veckor

Bakkioui gör bedömningen att HBK:s kantlöpare blir borta i minst sex veckor och att han troligen missar vårsäsongens åtta matcher. Först när Allsvenskan drar igång igen i början av juli efter EM-uppehållet beräknas Kroon vara tillbaka i fullgott skick.

– Nu ska han löpa i vatten och cykla. Han får inte lyfta något tungt och inte använda hela kroppen. Vi får också lägga om kosten, säger Bakkioui.

Kroon har annars varit förskonad från allvarliga skador under sin fotbollskarriär.

– Det känns naturligtvis jobbigt att missa allsvenska premiären, men jag har ändå haft tur i oturen och försöker se saker och ting positivt. Skadan hämmar mig inte i vardagen och det är trots allt glest mellan matcherna fram till EM-uppehållet. Därför försöker jag ha ett bra mindset och kämpa för att komma tillbaka så fort som möjligt.

LÄS MER: Kroon slog upp skada – borta en tid

Fler lokala sportnyheter hittar du här