HBK-duon Djuric och Ahlstrand jagar startplats – lider med Svedberg: ”Skittråkigt”

De lider med skadade lagkamraten Jonathan Svedberg. Mot Falkenberg får Dusan Djuric, 36, och Erik Ahlstrand, 19, chansen att visa att de kan axla den vakanta mittfältsrollen.
– Jag kommer mer förberedd det här året, säger Dusan Djuric.

ANNONS
|

Tre veckor in på försäsongen är det ett nedtränat HBK som ska spela sin andra träningsmatch för året borta mot den halländska rivalen Falkenbergs FF.

– Det har varit väldigt väldigt tufft. Det känns i benen och huvudet, men det är så det ska vara. Vi kör ännu tuffare detta året än förra, säger Dusan Djuric.

Att han tog det lite lugnare på fredagens träning var planerat.

– Det är första gången jag fick lite vila från spelet. Men det är inte något jag ska vänja mig vid i alla fall, skrattar mittfältaren.

– Det gäller att vara smart. Matchen är det viktigaste att man förberedd till på bästa sätt.

ANNONS

– Och rent konditionsmässigt känner jag mig jättebra. Jag är positiv inför säsongen.

Djuric lider med Svedberg

I september fyllde Dusan Djuric 36 år och han tillhör numera veteranerna i klubben. Han förlängde också sitt kontrakt med HBK över 2021 och kommer därmed göra sin första säsong i Allsvenskan sedan 2007 i år.

Något han har längtat efter.

– Nu är man där man ska vara med HBK i Allsvenskan. Det är det man är van vid så nu känns det som vanligt.

Frågan är i vilken roll.

Under hösten i fjol tog Jonathan Svedberg över rollen bredvid Joel Allansson på HBK:s centrala mittfält när Djuric var avstängd. Väl tillbaka fick mittfältsmotorn finna sig i en roll som inhoppare.

Mot Falkenberg får Djuric chansen att visa att han kan axla den vakanta mittfältsrollen sedan Jonathan Svedberg skadat korsbandet i förra helgens match mot IFK Värnamo.

– Man lider självklart med honom. Det är inte bra för laget, men vi måste fortsätta.

Hur ser du på din roll i år?

– Jag vill så klart spela från start. Det har alltid varit mitt mål och att hjälpa laget på bästa möjliga sätt även utanför planen, säger Djuric som bara spelade 90 minuter i en enda match under 2020 jämfört med sju matcher 2019.

ANNONS

– Det är lite av en kombination av att jag har blivit trött i många matcher för det har varit mycket springande och sedan har vi haft ersättare som har varit värdiga speltid.

– Men min kondition kommer vara mycket bättre detta året. Förra året var hackigt med knäet som förstörde mycket när jag var borta 1,5 månad. Det här året kommer jag mer förberedd och det känns verkligen som att jag kommer orka spela längre än jag har gjort innan.

Ahlstrand vill helst spela centralt

Erik Ahlstrand, som själv hade en del skadebekymmer under fjolåret, lider också med lagkamraten Svedberg.

– Det är för jävligt och skittråkigt. Man vill inte att det ska hända någon, säger 19-åringen.

Även för mittfältslöftet, som avslutade 2020 med ett par lovande insatser på högerkanten, blir Falkenbergsmatchen en chans att visa att han kan fylla tomrummet i favoritpositionen centralt på mittfältet.

– Det är centralt jag helst vill vara. Vänsterkanten är den jag gillar minst. Då gillar jag mer att spela till höger för där jag kan vika in mer och få mer utrymme.

Ahlstrand om kompisen Hintsa: ”Hoppas det går bra”

Erik Ahlstrand ser fram emot att spela derby även om det handlar om en träningsmatch.

– Det finns alltid en liten spänning där så fort man möter Falkenberg och det har funnits sedan man var liten. Även om det inte gäller något är det ändå en match man vill vinna.

ANNONS

– För oss är det en möjlighet att kunna träna på våra saker och även för egen del. Det ska bli kul.

Han kan också ställas mot kompisen och ex-HBK:aren Oliver Hintsa som flyttade till FFF i vinter.

– Det är ett val han har gjort och man får respektera det. Jag hoppas det går bra för honom där, avslutar Erik Ahlstrand.

Se matchen i HP-TV

Hallandsposten direktsänder HBK:s träningsmatch borta mot Falkenbergs FF. Sändningen startar kl. 12.40 med uppsnack. Avspark är kl. 13.00.

Kommentator: Mattias Nilsson och Jan-Owe Wikström.

LÄS MER:HBK testar ghanan i derbyt mot Falkenberg

ANNONS