Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halmstad BK:s tränare Magnus Haglund under fotbollsmatchen i Superettan  mellan Halmstad och GAIS den 8 augusti 2020 i Halmstad.
Magnus Haglund var inte nöjd över insatsen mot Gais och öppnar för förändringar till matchen mot Östers på tisdag. Bild: Krister Andersson/Bildbyrån

Haglund frustrerad över nytt kryss: ”Ingen topprestation”

0-0 mot Ljungskile följdes av 0-0 mot Gais.
Magnus Haglund var frustrerad efter matchen och öppnade för förändringar mot Öster på tisdag.
– Det är troligt med tanke på det täta matchandet och att det inte var någon topprestation, säger HBK-managern.

Det ville sig inte alls för HBK i offensiv väg för andra matchen i rad. Efter 0-0 borta mot Ljungskile förra helgen var det samma resultat när Gais gästade Örjans Vall under lördagen.

LÄS MER: HBK mållöst igen - efter kaptenens knock

Efter matchen var Magnus Haglund tydlig med att han inte var nöjd över insatsen mot ett Gais som ligger tredje sist i tabellen.

– Det tar för lång tid i matchen innan vi kommer igång. Jag tycker att vi inte är där vi vill vara i matchinledningen när det gäller press, första- och andrabollspel samt skärpa i passningsspelet. Jag tycker inte vi kommer igång på det sättet vi önskar. Sedan får vi inte glömma att Gais gör det bra, vi har en motståndare också, men likväl så vill jag att vi ska göra det bättre, säger HBK-managern.

Haglund: ”Inte skarpa nog”

Haglund nämner sista kvarten i första halvlek, när HBK skapade chanser bland annat genom Thomas Boakye och Joel Allansson, samt större delen av andra halvlek som perioder när HBK gjorde det bättre.

– Vi är inte skarpa nog i våra lägen och vi är inte bra nog i första halvtimmen i matchen. Vi borde satt våra lägen tidigare. Så att… det var frustrerande, säger Haglund.

I slutändan var man inte närmre segern än en sen chans för Boakye där Mervan Celik kom emellan med en fot och bröt.

Vad beror det på att ni inte kommer igång som ni vill?

– Det är alltid svårt att säga. De gjorde det bra, Gais var duktiga i sin speluppbyggnad. Men jag tycker ändå att vi borde löst det bättre, säger Haglund.

Boman mållös i elva raka

Resultatet innebar också att Mikael Boman nu gått elva seriematcher den här säsongen utan mål. Haglund ser till anfallarens totala insats för laget och menar att han fortsätter vara nyttig i spelet.

– Det är han i dag också, men vi ville ha ny energi i laget så därför satte vi in två nya forwards som kom in med energi. Men jag tycker likväl att Boman gör det bra för oss.

Haglund ville efter matchen inte använda det varma vädret under lördagseftermiddagen som en ursäkt.

– Det är klart att det är tufft att spela i, men det är lika för bägge lagen. Och vi är bra tränade, så vi bör hantera det på ett bra sätt.

Öppnar för byten mot Öster

Efter en veckas uppehåll mellan matcherna mot Ljungskile och Gais är det återigen tätt matchande för HBK nästa vecka, då Bollklubben ställs mot Östers IF och Dalkurd på tisdag respektive lördag.

Haglund menar att ”vi får se till tisdag” om det behövs ny energi i ett lag som roterat minst i hela Superettan, men öppnar samtidigt för förändringar i laget.

– Det är troligt att det blir ändringar till tisdagen med tanke på att det är tätt matchande och att det inte var någon topprestation i dag, säger managern.

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!