Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/26

HBK mållöst igen – efter kaptenens knock

För andra matchen i rad lämnade HBK planen mållöst.
Efter 0–0 mot Gais ökar avståndet till serieledande Degerfors till fem poäng.
– Jag är mest besviken att vi inte vinner matchen, säger HBK:s lagkapten Andreas Johansson, bandagerad efter en smäll i första halvlek, till Dplay.

HBK kunde fått en drömstart på matchen när Samuel Kroon redan i den femte minuten fick med sig bollen i straffområdet, men Gais målvakt Mathias Karlsson var snabbt ute och räddade med en benparad.

HBK ville såra Gais med hög press och djupledsspel i sommarvärmen, men fick inte till det.

Bästa chansen före paus hade Thomas Boakye efter 31 minuter, men mittfältarens konstspark på Joel Allanssons inlägg gick metern utanför Gais-målet.

Även Allansson fick en bra chans att spräcka nollan på tilläggstid efter ett solonummer, men petade bollen utanför.

Skyttekungen Rasmus Wiedesheim-Paul var inte nöjd med spelet i paus.

– Vi kommer inte upp i press, vår press biter inte. Sen har vi väl inget vidare spel heller, jag är inte nöjd med första halvlek, summerade han för Dplay i paus.

– Vi har slagit några bra inlägg, vunnit några bollar där vi kan halvkontra lite, men fortfarande har vi mycket mer att jobba på i spelet.

Det mest dramatiska i första halvlek var i stället när Andreas Johansson olyckligt nickade ihop med Gais-anfallaren Richard Yarsuvat.

HBK-kaptenen spräckte ögonbrynet och blödde. Under ett par minuters spel fick HBK klara sig med en man mindre medan Johansson, som kunde fullfölja matchen, bandagerades.

Det hettade till i slutet av första halvlek när Edvin Kurtulus sköt en boll på Gais-backen Boris Lumbana efter avblåsning. Flera Gais-spelare blev irriterade på Kurtulus som varnades. Även Boris Lumbana och Haris Cerik fick varningar för knuffar.

Jättechans för Boakye

I andra halvlek tog HBK över mer av spelet, men hade fortsatt svårt att skapa några riktiga farligheter.

Samuel Kroon hade två skott som gick strax över och utanför innan Mikael Boman serverade Thomas Boakye en jättechans framför mål i den 69:e minuten. Men Boakye träffade inte rent på bollen som inte ens gick mot mål.

I den 88:e minuten ropade flera HBK:are på straff när Boakye, efter förarbete från inbytte Alhassan ”Crespo” Haestad Kamara och Samuel Kroon, föll i straffområdet när Mervan Celik räddade Gais med en glidtackling i sista stund.

– Jag tycker det är straff för jag hade chansen att bara slå in den och han kommer och tar både mig och bollen. Hade han inte träffat mig hade jag bara att slå in den, säger Boakye.

I den 91:a minuten fick Gais ett av få lägen men Malkolm Nilsson Säfqvist boxade undan Mervan Celiks frispark i bra läge.

För andra matchen i rad skrev slutresultatet till 0–0 och HBK tappar mark gentemot toppkonkurrenterna Sundsvall och Degerfors i Superettan som båda vann.

Degerfors leder nu Superettan med fem poäng före HBK.

Besviken kapten: ”Saknar det mesta”

Andreas Johansson tyckte det mesta saknades i HBK:s spel.

– Vi vinner inte tillbaka bollen som vi ska när vi tappar den däruppe. Vi väljer fel lägen, vi försöker ta det rätt snabbt men måste ha mer tålamod och mer bolltempo, vagga dem från sida till sida. Då orkar de inte och då kommer hålen och insticken. När de väl gör det måste djupledslöpen komma och mer spring för att dra isär deras backlinje, säger HBK-kaptenen till Dplay.

Han vill dock inte skylla på trötthet.

– Jag tror inte det. Jag känner inte det i alla fall och jag är ändå äldre än de andra. Vi har tränat hårt och ska klara av det.

Boakye kritisk mot HBK:s inledningar

Thomas Boakye var också kritisk till HBK:s inledning på matchen.

– Vi är besvikna. Vi vet att vi är ett bra lag, men vi startar inte matcherna bra. I de två senaste matcherna har vi inte varit med de första 20-30 minuterna. Vi låter motståndarna styra innan vi kommer in i det och det hjälper inte oss.

– Jag är besviken. En poäng kan vara okej, men ska vi vinna serien måste vi vinna matcher igen.

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!