Sadat Karim gjorde två mål mot Dalkurd och berättade efteråt att han ville stanna i HBK. Nu har anfallaren skrivit på ett tvåårskontrakt.
Sadat Karim gjorde två mål mot Dalkurd och berättade efteråt att han ville stanna i HBK. Nu har anfallaren skrivit på ett tvåårskontrakt. Bild: PETTER ARVIDSON

Efter succén – nu förlänger Karim med HBK

Han har varit en av höstens mest formstarka HBK-spelare. Nu är det klart att Sadat Karim stannar i HBK i ytterligare två säsonger.
– Från den dagen jag kom till klubben har jag drömt om att spela i Allsvenskan med HBK. Nu är den drömmen nära, säger Sadat Karim.

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

Halmstads BK har satt sig i ett gyllene läge att säkra en allsvensk plats och kan göra det redan nästa helg borta mot Gif Sundsvall.

Samtidigt pågår arbetet med nästa års lagbygge och där har HBK nu fått ytterligare en viktig signatur på plats.

Sadat Karim, som gjorde två mål så sent som i helgens 4-0-seger mot Dalkurd, berättade efter matchen om sin önskan att han stanna i HBK. Nu får han sin vilja igenom. Under onsdagen skrev anfallaren på ett nytt tvåårskontrakt med HBK efter att diskussionerna gått smidigt fram under inledningen av veckan.

– Vi är glada över det. Vi har sett en väldigt fin utveckling hos Sadat under säsongen. Han har varit bra under hela året i träningen och vi upplevde att han var redo att gå in och spela och göra det bra. Sedan har han ändå visat ytterligare en nivå och tillhört en av Superettans allra bästa spelare det sista, säger HBK:s manager Magnus Haglund.

ANNONS

Karim har gjort 14 poäng på 13 starter

Sadat Karim, som kom till HBK inför fjolåret från Landskrona och inledningsvis gjorde stor succé med mål i flera matcher i rad, hamnade dock efter Rasmus Wiedesheim-Paul och Mikael Boman i rangordningen under fjolåret.

Efter att Wiedesheim-Paul sålts till Rosenborg i månadsskiftet september-oktober, har dock Karim varit Magnus Haglunds val och besvarat förtroendet med att göra fem mål och nio assist på bara 13 starter i Superettan och bildat ett giftigt anfallspar med just Boman.

– Det är en härlig känsla att stanna i HBK. Klubben har hjälpt mig att bli en bättre fotbollsspelare än jag var och lärt mig mycket. Miljön här, staden där jag har fått nya kompisar är väldigt bra, säger Sadat Karim.

Efter fjolåret hade Magnus Haglund samtal med Sadat Karim där han påtalade ett antal saker som anfallaren behövde förbättra i sitt spel. Magnus Haglund är nöjd med hur Karim tagit sig an den utmaningen.

– Han har verkligen plockat upp dem. I dag är han stark i sitt felvända spel, stark i sitt duellspel men gör också mål när han löper i djupled. Det har han gjort flera matcher i rad. Plus att jag ville få honom att bli ännu tydligare i sitt försvarsspel för laget så han kan bidra ännu mer på det sätt vi vill att han ska göra.

ANNONS

Nästa år kan motståndarna var tuffare i Allsvenskan, men Magnus Haglund tror inte att Sadat Karim har slagit i taket än.

– Jag tror att det finns lite till. Det är rimligt eftersom han bara startat 13 matcher och bidragit så mycket så borde det finnas lite mer.

Sadat Karim håller med.

– Det tror jag också. Om du tar hand om dig, oavsett ålder, så kan du fortsätta lära dig mycket. Och Magnus är en fantastisk person, han är som en pappa för oss och får dig att känna att din tid kommer även när du inte spelar, säger 29-åringen.

Han hoppas kunna säkra den allsvenska platsen i Sundsvall kommande helg, inte minst för fansens skull.

– Vi ska spela som att det är vår sista match så fansen kan andas ut. För mig är det en cupfinal.

Själv kan han infria en dröm.

– Från den dagen jag kom till klubben har jag drömt om att spela i Allsvenskan med HBK. Nu är den drömmen nära, säger Sadat Karim.

Jobbar vidare med lagbygget

Arbetet med lagbygget fortsätter parallellt med slutspurten av Superettan.

– Fler bitar är på plats och vi har fortfarande några avtal som går ut som vi jobbar vidare med under november och början av december också. Det kan vara så att vi går in i januari med någon öppen plats, säger Magnus Haglund och fortsätter.

ANNONS

– Vi jobbar på och vet att vi har ställt ett väldigt starkt lag på benen under hösten som presterat väldigt bra. Det är klart att de spelarna som bidragit mycket under den perioden är väldigt intressanta att få med oss fortsatt.

LÄS MER:HBK-storseger efter drömstart – nu är Allsvenskan nära

LÄS MER:Den allsvenska festen fördröjd, men bara tillfälligt, HBK!

ANNONS