Djuric ber Umeå-spelaren om ursäkt: ”Ångrar det jag sa djupt”

Dusan Djuric är ångerfull efter det rasistiska uttalandet mot Umeås Deniz Yaldir. Nu har HBK-mittfältaren bett om ursäkt till spelaren.
– Jag ångrar djupt det jag sa under ett hetsigt och kraftigt infekterat ögonblick i matchen, säger Djuric i ett uttalande på HBK:s hemsida.

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

Det var i andra halvlek i HBK:s 4–0-seger mot Umeå som Umeå-spelaren Deniz Yaldir vände sig till domaren Andreas Dufva Johansson och påtalade att han blivit utsatt för ett rasistiskt påhopp från HBK:s Dusan Djuric.

– Jag är lite sen på deras kapten och så får jag mitt gula kort och går därifrån. Då säger han från ingenstans ”jävla ********, var tyst jävla ********” eller nåt sånt där. Men ”jävla ********” är i meningen, sa Deniz Yaldir till HP efter matchen.

Under torsdagen berättade domaren Andreas Dufva Johansson att han kommer anmäla händelsen till Svenska Fotbollförbundet under dagen.

Dusan Djuric själv nekade i en intervju med HP efter matchen till att ha sagt något rasistiskt i situationen som inträffade efter att HBK-kaptenen Andreas Johansson blivit nedsparkad.

ANNONS

Under torsdagsförmiddagen har HBK haft möte med spelaren och publicerade vid lunchtid en kommuniké på sin hemsida där Djuric är ångerfull.

– Jag ångrar djupt det jag sa under ett hetsigt och kraftigt infekterat ögonblick i matchen igår mot Umeå. Jag vill därför be Deniz Yaldir samt alla inblandade och berörda om ursäkt för mitt sätt att uttrycka mig på som jag anser vara olämpligt.

Enligt kommunikén har Dusan Djuric under dagen ringt Deniz Yaldir och bett om ursäkt. En ursäkt som Umeå-spelaren ska ha accepterat.

Per-Olof Nilsson, HBK:s ordförande, säger till klubbens hemsida:

– Ett sådant sätt att uttrycka sig på anser vi vara fullständigt oacceptabelt i alla sammanhang och situationer. Vi tar som klubb och som en del av fotbollen och samhället kraftfullt avstånd från detta.

HBK skriver vidare att man kommer hantera och utreda frågan vidare.

Hallandsposten har varit i kontakt med HBK:s ordförande Per-Olof Nilsson som hänvisar till kommunikén tills vidare.

Disciplinnämndens besked dröjer till efter helgen

HP har varit i kontakt med disciplinnämndens ordförande Erlend Stavehaug som på torsdagseftermiddagen inte kände till att det hade kommit in någon anmälan än. Erlend Stavehaug säger att det inte heller är sannolikt att det kommer ett besked från disciplinnämnden innan helgen där HBK möter Akropolis på bortaplan på söndag.

ANNONS

– Jag kan inte se att det kommer ett beslut innan helgen utan tidigast i början på nästa vecka, säger Erlend Stavehaug.

Det beror även på att spelaren ska ha tid på sig att inkomma med ett yttrande. I fallen med elitklubbar är svarstiden ett par dagar.

Påföljden kan bli en av tre; tillrättavisning, böter eller avstängning.

– När det gäller spelare pratar man i normalfallet om avstängningstid, men alla tre finns med i grunden. Om det blir en avstängning som är aktuell ska den också avgöras inom rimlig tid innan klubben har nästa match.

Nästa match är nästa helg, är det sannolikt att ni har tagit ett beslut innan dess?

– Det skulle jag säga om det kommer in till oss nästa vecka och är ett traditionellt bestraffningsärende.

LÄS MER:Dusan Djuric anklagas för rasism: ”Jag har inte sagt något sånt”

LÄS MER:Efter rasism-anklagelsen: Händelsen anmäls till förbundet

ANNONS