Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johan Blomberg har gjort fem mål i Superettan i år och hoppas på fler när Gif Sundsvall möter HBK i prestigeladdat toppmöte i helgen. Bild: PÄR OLERT
Johan Blomberg har gjort fem mål i Superettan i år och hoppas på fler när Gif Sundsvall möter HBK i prestigeladdat toppmöte i helgen. Bild: PÄR OLERT

Blomberg kan sänka sitt gamla lag på Örjan igen

För tre år sedan sänkte Johan Blomberg sitt gamla lag Halmstads BK med AIK på Örjans vall.
På lördag kommer 33-åringen tillbaka för att försöka göra det igen.
– En 50-50-match, säger Gif Sundsvalls mittfältsstjärna.

HBK och Sundsvall har haft många heta möten under de senaste åren.

2012 och 2013 möttes lagen i allsvenskt kval och båda gångerna gick blåsvart segrande ur striden.

Då var Johan Blomberg en del av Halmstad – i dag står han på andra sidan när HBK och giffarna stöter på varandra i ett nytt toppmöte.

– Det ska bara bli kul. Det är alltid speciellt att möta sitt gamla lag när man som jag känner folk i klubben. Men den här gången är det ändå lite annorlunda eftersom det inte är någon publik, säger Johan Blomberg.

Han fortsätter:

– Fast jag har mest positiva minnen därifrån. Roligast var att kvala uppåt 2012 – året efter var det mer skönt att vinna då vi kvalade neråt.

”HBK tunga på något sätt”

Tvåan HBK har i år hittills skrapat ihop 25 poäng och är en pinne och en placering bättre än Sundsvall när serien snart når halvtid.

– På förhand känns det som om det kommer att bli en jämn match. På ett sätt är vi nöjda vad vi har gjort, men å andra sidan vill vi ha mer. Vi har ett bra lag, en tydlig spelidé och känner oss trygga.

Vad tycker du om HBK?

– Ärligt talat har jag inte sett så mycket, men tittar man på truppen så är det ett bra lag med fin mix mellan yngre och äldre spelare. De är tunga på något sätt.

– Men vi har precis som HBK mött många motståndare som har parkerat bussen. Vi är det lag som håller i bollen mest i Superettan och vi kommer inte att ställa oss lågt på lördag.

Tränade med AIK

Förra säsongen var Blomberg utlånad till Sundsvall från Colorado Rapids och tränade med AIK i vintras för en eventuell återkomst dit, men det satte pandemin stopp för.

Istället skrev mittfältaren, som har gjort fem mål i år, på för två säsonger i Sundsvall.

– De flesta klubbarna hade värvningsförbud, men som tur var erbjöd Sundsvall mig ett kontrakt som jag nappade på. Jag hade inte mycket att välja på, men jag trivdes jättebra i Sundsvall året före så det kändes självklart att gå dit igen.

Fanns HBK med i bilden?

– Själv hade jag ingen kontakt med dem och inte min agent heller. Om det har varit rykten så är det inget som jag har vetat om.

”Kommer vara tajt hela vägen”

Johan bor just nu själv i Sundsvall medan övriga familjen bor kvar i Stockholm, men inom kort ska alla samlas under samma tak i Norrland.

– Jag har en dotter på 4,5 och en son på tre år och när man har barn vill man alltid vara tillsammans. Alla var här under fyra veckor på semestern, men inom den närmaste tiden ska de flytta upp hit.

Nästa år hoppas Blomberg var tillbaka i Allsvenskan.

– Superettan är en tuff serie och det kommer vara tajt hela vägen in. Vi tar en match i taget och hoppas vara på en av de två platserna till Allsvenskan när det är slut.

– Men det är många bra lag. Jag hade på känn att Halmstad var bra och förstod rätt snabbt att Degerfors skulle vara med i toppen. Jönköping är också med där uppe och Akropolis har gått bra. Som det känns nu så är det 4-5 lag det kommer att handla om.

LÄS MER: Blomberg avgjorde mot HBK

Fler lokala sportnyheter hittar du här