Barucic höll sitt löfte – premiärseger för LFK

Han hade utlovat mål och seger för sitt nya lag, Laholms FK, i premiären mot IFK Fjärås. Och visst höll Jasmin Barucic sitt löfte när han förde hemmalaget till en solklar och övertygande vinst på ett öde Glänninge park.

ANNONS
|

Laholms FK3

IFK Fjärås0

(1–0)

– Skönt att få en sån start, ler Barucic som visade vilken nyckelspelare han blir i den nye tränaren Joseph Wahlunds 4–3–3-uppställning som uppspelspunkt och ”falsk nia”, även om han också bar nummer 9 på ryggen.

Förutom 3–0 (71) hade Jasmin en målassist, ett tungt avslut i stolpen och ett mer eller mindre missat öppet mål (84) och visade att han också är den målskytt som LFK behöver efter att skyttekungen Gjenis Zeqiri har lämnat klubben för Eskilsminne.

– Det kunde ju, eller borde, ha blivit fler mål. Men vid sista läget studsade bollen upp precis när jag skulle stöta in den, ursäktar den 27-årige måltjuven som tidigare gjort 43 mål på två säsonger i trean, 21 mål 2016 och 22 mål 2018 med Snöstorp Nyhem.

ANNONS

Då hade LFK inlett lite trevande och efter ett motlägg bjudit Hugo Frivold på ett friläge redan efter sex minuter som IFK:aren dock placerade utanför Rasmus Lundgrens vänstra stolpe.

– Det var nervöst i början efter en så lång väntan. Men sedan visade vi att vi hade gjort läxan ordentligt och tog tag i spelet. Vi visade tålamod och fick Fjärås att flytta sig i sidled och då kom också öppningarna mellan lagdelarna, säger den nye LFK-tränaren Joseph Wahlund belåtet.

Jasmin håller med:

– Jag fick stora ytor att kunna vända upp på och fördela bollarna.

När sedan Nils Hedström med vänstern tryckte in det psykologiska 1–0-målet (26) . efter en tilltrasslad situation kollplade LFK ett grepp som hemmalaget sedan aldrig skulle släppa.

– Det var väldigt viktigt att få det första målet eftersom vi visste att Fjärås skulle backa hem, påpekar Joseph.

Jodå, Otto Nilsson hann både med ett vasst skott utifrån mot Albin Robertsson (27) och ett missat friläge före paus.

Men det var också han som distinkt pricksköt in 2–0 i början av andra halvlek (51) sedan Barucic jobbat fram bollen.

Och när sedan Jasmin Barucic, som redan nämnts, gjorde 3–0 hade Laholms FK fått den start som laget ville ha med tanke på enkelseriens små felmarginaler, där inhopparen Pontus Delin var närmast en reducering med en nick tätt över (76).

ANNONS

– Vi gör det bra försvarsmässigt och släpper till väldigt lite bakåt, samtidigt som vi visar tålamod framåt, analyserar Wahlund som fick se Leikin-förvärvet Endrit Mazreku göra en lovande insats.

Och sin ”falska nia” var han förstås också nöjd med:

– Spelmässigt gör han det precis som jag vill, men något mål till kunde han ha gjort, ler LFK-tränaren.

Läs mer: En skyttekung ersätter en annan i LFK

ANNONS