Jasmin Barucic, senast i IS Halmia, trivs i trean där det på två säsonger i Snöstorp Nyhem, 2016 och 2018, blev 43 mål. Nu ska han axla Gjenis Zeqiris skytteligamantel i Laholms FK.
Jasmin Barucic, senast i IS Halmia, trivs i trean där det på två säsonger i Snöstorp Nyhem, 2016 och 2018, blev 43 mål. Nu ska han axla Gjenis Zeqiris skytteligamantel i Laholms FK. Bild: Privat

En skyttekung ersätter en annan skyttekung i LFK

Fjolårets skyttekung Gjenis Zeqiri valde Eskilsminne i division 1.… Nu ersätter Laholms FK honom i jakten på division 2 med en annan skyttekung, Jasmin Barucic – som kommer revanschsugen från en misslyckad höst i IS Halmia.

ANNONS
|

– Jag har bra facit i trean så det känns bra, säger den 23-årige måltjuven.

Jodå, 21 mål med Snöstorp Nyhem 2016 och 22 mål med samma lag 2018. Sammanlagt 43 mål på två säsonger!

– Men eftersom det bara är halv säsong nu kanske det kan bli lite svårt att komma upp i det i år, skrattar han.

LFK:s nye tränare Joseph Wahlund ser ändå stora skillnader mellan Barucic och Zeqiri.

– Zeqiri var kanske mer en utpräglad målskytt medan Jasmin mer är en skicklig targetplayer och framspelare som passar väldigt bra som ”falsk nia” i vår uppställning. Men självklart får han upprepa vad han har gjort tidigare i trean, skrattar Wahlund.

ANNONS

Barucic hamnade på bänken i Halmia

Den notoriske målskytten Barucic startade, efter succén 2018, fjolårssäsongen i Stafsinge. Men efter tio mål under våren värvades han över till Halmia.

Och där blev det – tvärstopp.

– Halmia krigade i toppen och det var därför jag gick dit, jag trodde verkligen att dom skulle gå upp medan Stafsinge låg näst sist. Så länge Goran (Ravnjanovic) var tränare fick jag starta alla matcher, men när Anders (Wallin) tog över blev det bänken.

– Jag frågade varför och han förklarade att han inte tyckte att jag var tillräckligt tränad. Det kändes väldigt konstigt eftersom jag låg i toppen av skytteligan, så när jag fick veta att han skulle förlänga kände jag att Halmia inte var rätt klubb för mig, förklarar Jasmin.

I stället blev det Laholms FK som i fjol bara var ett förlorat kval mot IFK Malmö från att ta klivet upp i tvåan.

– Så det måste ju vara målet i år också, säger Jasmin som tippar att det kommer att stå mellan nykomlingen BK Astrio, Hittarp och – Laholm.

– Och tar inte vi direktplatsen så tror jag att Astrio gör det.

Jasmin Barucic i Stafsinge.
Jasmin Barucic i Stafsinge. Bild: Håkan Johansson

Barucic nästa mål: Skolan

Precis som Snöstorp Nyhem och Halmia spelar LFK under den nye tränaren Joseph Wahlund med en 4–3–3-uppställning.

ANNONS

– Där trivs jag bäst som nummer nio, medger Barucic.

Halmstads BK, Leikin, Getinge, Snöstorp Nyhem, Tvååkers IF, Stafsinge, Halmia, Laholms FK... Listan över klubbar börjar bli lång för Jasmin.

– Två år i Snöstorp Nyhem, det är väl det längsta jag har varit. Jag vet inte varför det har blivit så för jag har trivts och kommit bra överens med alla klubbar. Frutom Halmia på slutet då...

Fram till nu har Jasmin arbetat på ett elföretag, men till hösten tänker han börja plugga till socialpedagog.

Men nu ser han framför allt fram emot seriepremiären hemma mot IFK Fjärås på torsdag kväll som direktsänds på HP-TV.

– Ja, det har varit en enda lång väntan. Två, tre gånger har de väl sagt att nu ska det börja och sedan har det flyttats fram igen. Men man måste ha respekt för coronan. Jag har själv en faster i Stockholm som insjuknade med lättare symtom, men hon är frisk igen.

Tränare: Joseph Wahlund

Fjolårsplacering: Tvåa i division 3 sydv. Götaland.

Nya spelare: Jasmin Barucic, IS Halmia, Oscar Berggren, Tvååker (lån), Endrit Mazreku, Leikin, Fabian Bader, uppflyttad från U-laget.

Förluster: Gjenis Zeqiri, Eskilsminne, André Josefsson, Ahlafors, Charlie Boson, Genevad/Veinge, Noah Törnqvist, Knäred, Marcus Nilsson, Åryds IK, Nasri Aburdeini,

ANNONS