Bahamashuset kostar en halv miljard

LYXHUSET: Med strandläge på Bahamas ligger ett stort hus med bland annat pool och gästhus. Här har kändisar som Sean Connery och Mick Jagger festat genom åren tillsammans med kungligheter som prins Philip och furst Rainier. Nu är det till salu.

ANNONS
|

Tidigt 1970-tal köpte affärsmannen och hästpoloentusiasten Henryk de Kwiatkowski ett nybyggt, lyxigt och stort hem på soliga Lyford Cay, Bahamas. Där har han tillbringat många ledig stunder, och han hade ofta kända gäster på besök. Några av dem var Mick Jagger, Storbritanniens prins Philip, Margaret Thatcher, furst Rainier III av Monaco och den före detta Bondskådisen Sean Connery, som bland annat varit där på thanksgivingmiddag.

Strandfastigheten lät Kwiatkowski inreda av Sister Parish som bland annat inrett hem åt Jacqueline och John Kennedy, och Sarah hertiginna av York tidigare gift med prins Andrew. Inredningen fick en karibisk stil, med mycket vitt och färgglad inslag.

ANNONS

När Kwiatkowski gick bort 2003, ärvdes Bahamasfastigheten av hans barn som nu lagt ut det till försäljning.

Bostaden byggdes 1970 och är på hela 1 400 kvadratmeter och innehåller 14 sovrum och 20 badrum.

I huvudbyggnaden ligger två vardagsrum varav ett har en öppen spis i marmor, en matsal som har plats för så många som 30 personer, och ett gourmetkök. Men finns så klart mycket mer, som flera tv-rum, bibliotek, kontor, bar, frukostrum och en stor veranda med gott om plats för matbord och andra sittplatser. Där finns också sex sovrum och alla har privata badrum, vilka leder antingen ut till en terrass, trädgården eller till poolområdet.

Egen strand och tre gästhus

På utsidan ligger tre gästhus med de resterande sovrummen och badrummen. Ett av gästhusen har också ett kök och ett vardagsrum med en öppen spis. Alla har några steg till poolen och stranden.

I huvudbyggnaden finns även boende för eventuell personal, garage och parkering för golfbilar.

Med en temperatur på mellan 17 och 32 grader, så tillbringar man nog mycket tid utomhus. Där finns dels en stor trädgård med palmer som skuggar, men också många uteplatser under tak, och ett lusthus.

Där trädgården tar slut tar den privata vita stranden vid och det varma turkosa havet. Vill man inte bada i havet finns där en svalkande pool, en jacuzzi och utomhusduschar.

ANNONS

Priset för den här stora strandfastigheten med pool, gästhus och egen strand är 518 miljoner kronor, säljs det för den summan ska det vara det högsta priset som ett hus sålts för i landet.

LÄS MER:Världens dyraste hem till salu

LÄS MER:”The One Bel Air” har sålts

LÄS MER:Kat Von D säljer sitt unika hus i LA

ANNONS