Flak
Flak Bild: Polisens förundersökning

Bedragare lurade entreprenadbolag på 250 000 kronor

En 34-årig man åtalas nu för att ha lurat ett entreprenadföretag på pengar med en falsk annons på internethandelssajten Blocket. Mannen kom över en kvarts miljon kronor och lade ut annonsen på nytt.

ANNONS
LocationLaholm|
|

34-åringen lade ut en annons på Blocket.se med en bild på ett kranflak till en lastbil, men det närmsta han hade till godset var en stulen bild från en annan försäljningssajt.

Ingen leverans – skyllde på magsjuka

När 34-åringen fått ett entreprenadföretag att nappa på annonsen och betala på förhand för att de skulle få det levererat under en helg i början på juni, lade han ut flaket på nytt i olika regioner. Entreprenadbolaget hade tagit ett lån för att finansiera inköpet. Ägaren till bolaget hade dessutom slagit till på två pallyftar som han slog till på samtidigt men betalade med sina egna privata pengar för.

ANNONS

När flaket inte kom som avtalat ringde köparen flera gånger och ville komma och hämta det i stället. 34-åringen kontrade med att han var magsjuk och kom med flera undanflykter för att undvika att entreprenadbolagets ägare skulle dyka upp.

34-åringen hävdar sin oskuld

34-åringen, som bor på en ort i Laholms kommun, har menat att han inte har haft något med saken att göra. Han har i stället uppgett att några personer kapat hans identitet och tagit över hans hus. Med det menar han att han fått bo i sin bil i stället och andra personer har fått tillgång till hans post och samtliga uppgifter.

Bankkontot som pengarna rullat in på, som står 34-åringens namn, menar han att han inte har och inte haft något konto i den aktuella banken på flera år.

34-åringen åtalas nu för grovt bedrägeri, alternativt grovt penningtvättsbrott, samt för samma brott av normalgraden. Mannen är åtalad även för flera fall av rattfylleri, narkotikabrott och olovliga körningar i samma mål.

LÄS MER:Polis varnar för lurigt företag

LÄS MER:Fakturabluffande bolag hotar med tingsrätten

LÄS MER:Drograttfull man försökte fly från polis

ANNONS